Huis en inrichting tips

Huis en inrichting tips voor een nieuwe woning


Bij het kopen van een nieuwe woning komen er direct enorm veel vragen op je af. Je moet zoveel regelen dat je hoofd ervan begin te duizelen. En dan ben je nog niet eens begonnen met het inrichten van je woning! De inrichting geeft vaak de meeste kopzorgen. Zeker als je met meer personen in een huis woont, kan dit enorm veel stress en frustraties opleveren. Laat dit dan ook zeker niet de voorpret bederven! Huis en inrichting gaan nu eenmaal hand in hand. Maar waar haal je eigenlijk de inspiratie vandaan? En wat doe je als je het huis moet aanpassen op verschillende stijlen en ideeën?

Ga aan de slag met een moodboard

Het is allereerst belangrijk om op een rijtje te krijgen wat jij precies mooi vindt qua inrichting. Als je deze tip wilt gebruiken heb je enkel een stel interieurtijdschriften, een schaar, lijm en papier nodig. Maak de andere gezinsleden ook enthousiast om mee te doen en maak samen een gigantische moodboard. Knip of scheur alles uit wat jullie mooi vinden en plak dit samen op een groot vel. Zorg dat je ook verschillende kleuren en stofjes opplakt. Hierdoor krijgen jullie een beetje een overzicht van alle verschillende ideeën en stijlen.

Maak een plattegrond

Bij het kopen van een woning krijg je vaak al een plattegrond aangeleverd. Toch kan het ook fijn zijn om er zelf 1 te maken. Teken hierin precies wat je, bijvoorbeeld in de woonkamer, wilt hebben staan. Zo weet je precies wat er past en wat er niet past binnen de inrichting van de woonkamer. Uiteraard kun je deze tip voor elke ruimte in huis toepassen.

plattegrond huis

Verdeel de ruimtes

Welke kamer ga je waarvoor gebruiken? Dat is een belangrijke vraag om jezelf te stellen. Dat de oude bewoners drie kleine slaapkamers prima vonden, betekent niet dat dat voor jou ook een optie is. Wees kritisch en durf! Misschien zijn er wel mogelijkheden om meer ruimte te creëren in je woning. Sloop bijvoorbeeld een muur eruit of geef een bepaalde kamer een andere functie. Nu kun je deze keuzes nog maken. Als je er eenmaal ingetrokken bent verander je de ruimtes niet zo snel meer.

Bezoek speciale beurzen

Vind je het überhaupt lastig om te verwoorden wat jouw smaak is? Weet je echt niet meer waar je het moet zoeken? Is het inrichten van je woning nog nooit zo moeilijk geweest? Dan is het aan te raden om eens een stel woonbeurzen te bezoeken. Hier kun je verschillende woonstijlen ontdekken. Ook kun je woonstylisten om tips en advies vragen als het aankomt op de inrichting van je woning.

woonbeurzen

Schakel een vakprofessional in

Heb je hulp nodig bij het creëren van de nodige sfeer of kom je er gewoon niet helemaal uit? Denk er dan eens over na om een vakprofessional in te schakelen. Zij kunnen jou precies vertellen wat er nodig is om verschillende stijlen te combineren en hoe je dit kunt uitvoeren. Zo kan jij je aandacht op andere dingen richten.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl