quooker zwart kleur in de keuken

Keukentrends 2018


De keuken is meer dan ooit de centrale ruimte van je huis. Het is de plek waar het gezin dagelijks samenkomt; waar niet alleen wordt gekookt, maar ook wordt geleefd en genoten. Omdat de functie van de keuken echt is veranderd, is deze leefruimte ook onderhevig aan trends. En die zijn weer mooi dit jaar! We hebben ze voor je verzameld en op een rij gezet. Van multifunctionele kookeilanden tot bijzondere materialen en kleuren: de keukentrends van 2018.

Natuurlijke materialen. Ton sur Ton

Materialen uit de natuur brengen de keuken tot leven. We zien dit jaar een grote populariteit van keukens die zijn gemaakt van materialen als beton, grof hout en onbehandeld staal. Wil jij een keuken die past bij de laatste keukentrends, dan raden we het gebruik van deze bijzondere materialen zeker aan. Ze combineren prachtig met fronten, vloeren en wanden in aardetinten, die de keuken een warme uitstraling geven.

Keuken Moodboard Natuurlijke materialen

Dekker Zevenhuizen

Door één kleur in diverse accenten ‘Ton sur Ton’ te gebruiken, zorg je voor eenheid en rust in huis. Kleur je keuken groener met planten of haal de natuur in huis met indoor gardening; wat is er nou leuker dan zelf je kruiden en tomaatjes te kweken!

Multifunctionele kookeilanden

Onverminderd populair blijft de woonkeuken. De traditionele afgesloten keuken verliest verder terrein aan de sfeervolle leefkeuken. De combinatie van koken en wonen is een perfecte combinatie gebleken en een wens van veel mensen. Met de woonkeuken als centrale ruimte, ontstaat dé plek waar het hele gezin samenkomt en sfeer belangrijk is. Keukens krijgen hierom steeds vaker multifunctionele kookeilanden met comfortabele zitjes aan de ontbijtbar of een eettafel als verlengde van het keukeneiland. Wil jij je keuken verbouwen volgens de laatste keukentrends? Begin met online inspiratie op te doen en maak een moodboard! Op de website uw-keuken vind je bijvoorbeeld veel informatie en producten die je kunnen inspireren bij het samenstellen van jouw droomkeuken.

Kleur in de keuken

Naast de altijd populaire witte keuken kiezen in 2018 steeds meer mensen voor een zwarte of donker gekleurde keuken. Zwarte keukens hebben een exclusieve en luxueuze uitstraling, vooral wanneer deze mat is afgewerkt. Deze keukens zijn ook dit jaar vaak greep-loos en hebben brede lades, zodat je niet alleen meer opbergruimte hebt, maar deze ruimte ook nog eens efficiënter benut. Doordat je minder kasten en lades hebt, oogt je keuken bovendien veel strakker en rustiger.Wanneer je voor compleet zwart wilt kan je kiezen voor een zwarte kraan. Als dit te donker voor je wordt dan kan je dergelijke elementen een lichtere kleur geven.

De donkere keuken is goed te combineren met RVS inbouwapparatuur en een chromen keukenkraan. Durf je te gaan voor spannende accenten? De gekleurde keukenkraan en dito spoelbak zijn hot dit jaar.

quooker zwart kleur in de keuken

Quooker

Quooker lanceerde eerder al een gouden en zwarte 3-in-1 kokend waterkraan. Nu zien we steeds vaker prachtig gekleurde kranen opduiken. Veel moderne keukenkranen zijn inmiddels verkrijgbaar in verschillende kleuren: metaal, koper, goud, zwart of wit. En ook de spoelbak kan in een bijpassende kleur worden uitgevoerd. Deze keukentrend biedt veel nieuwe opties voor het ontwerpen en realiseren van je droomkeuken.

 Gezonde keuken

Miele stoomoven

Miele

Een gezondere levensstijl is van deze tijd en daar kan de juiste keukenapparatuur je bij helpen. Stomen en wokken zijn vetarme bereidingswijzen en helpen je gezond te koken. Daardoor zijn wokbranders en stoomovens onverminderd populair in de keuken van nu. Stomen is een lichte manier van koken, want vet en boter zijn niet meer nodig. Dat is niet alleen gezonder, maar volgens heel veel mensen ook echt lekkerder!

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl