Tips zo kijk je goedkoper en comfortabeler televisie!

Tips: zo kijk je goedkoper en comfortabeler televisie!


We vinden het allemaal wel eens fijn om een avondje voor de buis door te brengen. Hoe maak je die kijkervaring nou zo relaxt en voordelig mogelijk? Daarvoor hebben we nog wel een aantal tips voor je in petto. Kijk wat voor jou interessant is en ga voor de ultieme tv-experience!

Energiezuinige en grote televisie

Thuis een bioscoopervaring? Dat kan met een grote televisie! Gaat voor jou de regel op hoe groter hoe beter, en heb je thuis nog een oud bakbeest staan? Dan is een nieuwe televisie kopen een goed idee. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op DeBeste.com. Die hebben de tv’s met de beste prijs-kwaliteit én een energiezuinig energielabel op een rijtje gezet.

Zo kun je ook mooi nog wat geld besparen, want als je bijvoorbeeld en oude lcd-tv van 32 inch vergelijkt met eenzelfde model van nu, dan merk je dat die dubbel zoveel stroom verbruikt. Met een nieuwe tv is de kans aanzienlijk dat je zelf met een groter model minder geld kwijt bent aan stroom.

Verbeteren van geluid- en kijkervaring

Speakers zijn een welkome aanvulling voor iedereen die van het beste geluid wil genieten. Bijvoorbeeld een surround set, waarmee de omgevingsgeluiden ook echt van achteren en boven lijken te komen. Dat maakt een film nóg spannender. Als je geld wil besparen, kies dan voor de beste bluetooth speaker. Deze kun je aansluiten op de meeste nieuwe televisies, zodat je ze eventueel ook los kunt koppelen en de speaker kunt gebruiken tijdens een feestje of een dagje strand. Multifunctioneel!

Bij een grote televisie en heerlijke speakers hoort natuurlijk ook nog een comfortabele zitplek. Ga voor een knusse bank of lees nog wat extra tips over het inrichten van de ideale televisiekamer. Zorg in ieder geval voor een ruimte waarin je je prettig voelt en plaats een koelkast in de buurt, zodat je eenvoudig een lekker koel drankje kunt pakken.

Gratis films en series kijken

Hè, wil je net die ene film kijken, merk je dat die op een streamingsdienst staat waar je nou precies geen abonnement op hebt. Al die streamingsabonnementen die kunnen uiteindelijk flink op de rekening drukken. Om toch van een groot aanbod te genieten kun je gebruik maken van gratis proefperiodes van streamingsdiensten.

Amazon Prime staat bijvoorbeeld 30 dagen gratis tot je beschikking. Hier spot je de beste films en series. Meer fan van docu’s? Kijk dan 30 dagen gratis Discovery Plus. En wie geen genoeg krijgt van Nederlandse shows die geniet twee weken lang kosteloos van NLZIET. Niet alle streamingsdiensten hebben proefperiodes, maar sommige wel, dus check dat zeker even en wissel eventueel meerdere trials af om langer van gratis content te profiteren.

Televisieverbruik terugdringen

Als je een nieuwe energiezuinige televisie hebt ingeslagen dan kun je alsnog wat tips volgen om het verbruik nog meer terug te dringen. Je zou bijvoorbeeld niet de eerste zijn die de tv aan laat staan tijdens het douchen, hetgeen onnodig stroom kost. En val je regelmatig in slaap voor de buis? Stel dan zeker de slaaptimer in voor automatische uitschakeling na een bepaalde periode. Muziek luisteren zonder dat je de clip wilt zien? Verduister het beeld.

Wist je trouwens dat de tv zelfs een kleine hoeveelheid stroom verbruikt als je hem niet aan hebt staan? Dit wordt sluipverbruik genoemd. Als je op vakantie gaat is het daarom aan te raden de stekkers uit te trekken, dat is ook nog eens beter voor de brandveiligheid. Dit zijn natuurlijk maar kleine besparingen, maar alle beetjes helpen!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl