Traprenovatie? Dit zijn de voor- en nadelen!


We staan er vaak niet bij stil hoe intensief de trap dagelijks wordt gebruikt. In een huishouden van vier personen loop je toch al gauw tientallen keren de trap op en af. Op sommige dagen zelfs nog veel meer. De trap wordt dus continu belast. Daarnaast worden ook niet altijd de schoenen uitgetrokken en laat men ook wel eens iets vallen op de trap. Dit alles zorgt er dan ook voor dat de trap veel sneller slijt dan andere delen van het huis. Een traprenovatie biedt dan de uitkomst.

Door voor een traprenovatie te kiezen, kies je voor een veiligere trap met een uitstraling die bij jouw woning past. Maar waarom zou je voor een traprenovatie kiezen? Dit zijn de belangrijkste voor- en nadelen.

Voordelen van een traprenovatie

De renovatie van een bestaande trap biedt veel voordelen. Hierbij is het wel belangrijk dat de trap eerst beoordeeld wordt, alvorens je voor een traprenovatie kiest. Het is met name goed om de conditie van de trap te bepalen. Een versleten trap of een trap die minder goed bij de woning past is een prima reden om voor een traprenovatie te kiezen. Hierbij geldt echter wel dat de basis verder goed moet zijn. Dit betekent dat de treden nog stevig genoeg zijn. Als de basis zo onveilig is dat zelfs renoveren geen effect meer zal hebben, dan is het wellicht beter om de complete trap te vervangen. Als de basis wél in orde is, dan kan je profiteren van de volgende grote voordelen die een traprenovatie kan bieden:

  • Je trap krijgt een geheel nieuwe look en feel. Hierdoor geniet je van een mini make-over in huis. Door de jaren heen heb je vast veel aan het interieur veranderd. Hoe het huis er tien jaar geleden uitzag is niets vergeleken met hoe het er nu uitziet. Bij het stylen van de woning wordt de trap echter vaak vergeten. Het gevolg is dat deze zijn verouderde look blijft houden terwijl de rest van het huis opknapt. Op een gegeven moment zal deze verouderde trap dan ook afbreuk doen aan de totale uitstraling van het huis. Door de trap bij het interieur te betrekken geniet je van een complete look.
  • Het is vaak maar een dagje werk. De vakmensen van NEWstairs kunnen een traprenovatie vaak binnen een dag klaren. Hierdoor bespaar je enorm veel tijd en zit je ook minder lang in de stof. De klus wordt geklaard en je kunt direct van een geweldige ‘nieuwe’ trap genieten.
  • De trap wordt veiliger in gebruik. Minimale beschadigingen kunnen eenvoudig worden opgelost tijdens een traprenovatie. Zo weet je zeker dat er iedere dag veilig van de trap gebruik gemaakt kan worden.

Voordelen van een traprenovatie

Nadelen van een traprenovatie

Zolang je trap voldoet aan de eisen die worden gesteld om in aanmerking te komen voor een traprenovatie, dan zal dit weinig nadelen hebben. Als de basis goed is, dan kan de klus altijd gedaan worden. Het enige nadeel van een traprenovatie is dat het erg veel tijd kost wanneer je dit zelf probeert te doen. Verstandiger is het dan ook om een traprenovatie uit te laten voeren door een professioneel traprenovatiebedrijf. Op die manier ben je niet dagen bezig en weet je zeker dat de klus op de juiste manier wordt uitgevoerd.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl