tips koel huis

Tips om je huis koel te houden


De zon schijnt, we kunnen eindelijk naar buiten zonder onszelf helemaal in te duffelen en het is weer tijd voor gezellige barbecues in de tuin. Niets zo heerlijk als de zomer, toch? Maar als de temperaturen de pan uitswingen, is het wel belangrijk om die zwoele hitte toch buiten het huis te houden. Want geef toe, er zijn leukere dingen dan proberen te slapen in een slaapkamer van 28°. Airconditioning is natuurlijk de makkelijkste manier om voor verkoeling te zorgen, maar welke andere mogelijkheden bestaan er om te vermijden dat de hitte in huis blijft hangen? Je ontdekt het hier!

Hou het licht buiten

Hoeveel we er ook van houden, geef de zonnestraaltjes geen kans om in huis binnen te glippen. Laat de rolluiken dus naar beneden of sluit de gordijnen. Toegegeven, heel gezellig is zo’n donker huis nu niet bepaald. Om je woning tegen de warmte te beschermen zonder al te veel zonlicht te verliezen, kies je best voor speciale zonwering. Je kan er zelfs nog door naar buiten kijken, wat een minder isolerend gevoel geeft.

Sluit de ramen

Oké, een verfrissend briesje is zeker welkom op hete zomerdagen. Maar verlucht je kamer enkel ’s morgens vroeg of ’s avonds laat, wanneer de zon zich schuilhoudt. Anders wordt het al snel gloeiend heet in de kamer.

Kies fris beddengoed uit

Gepaard met een fantastische zomerdag gaat helaas het alom bekende plakkerige gevoel. In bed liggen zweten en niet in slaap kunnen vallen, er bestaan leukere manieren om de dag af te sluiten. Daarom is aangepast zomerbeddengoed een absolute must have. Je donzige dekbed en bedsprei heb je natuurlijk al van het bed gegooid, nu rest er je nog die te vervangen door luchtige en frisse lakens. De belangrijkste koele stoffen zijn zijde, katoen en linnen. Kijk zeker even bij online meubelwinkel Emob om frisse zomerlakens te vinden die bij jouw interieur passen.

Gebruik niet te veel elektrische toestellen

Toestellen die werken op elektriciteit geven warmte af. Daarom is het aan te raden deze overdag zo weinig mogelijk in te schakelen. In plaats van binnen te koken, kan je bijvoorbeeld kiezen voor een verfrissend slaatje of een koude schotel. Laat de was drogen aan de waslijn in plaats van de droogtrommel te gebruiken. Op die manier vermijd je extra warmte, maar ben je ook nog eens zuiniger bezig!

Oud, maar goud: de ventilator

Een klassieker, maar o zo efficiënt. Tenminste, als je hem correct gebruikt! Een ventilator is namelijk niet hetzelfde als airco, je kan er niet meteen een hele ruimte mee afkoelen. Integendeel, je verspreidt er eigenlijk de warme lucht mee. Een ventilator is natuurlijk wel geschikt om op jezelf te richten, maar niet om de kamer te verfrissen. Een gouden tip: als je een fles ijswater voor de ventilator plaatst, dan wordt de koele lucht over de hele ruimte verspreid. Heerlijk verkoelend!

ventilator

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl