voorkomende problemen tussen huurder en huisbaas

De 4 meest voorkomende problemen tussen huurder en huisbaas


Soms gaat het leven van een huurder en huisbaas niet over rozen. Het huurovereenkomst kan voor verschillende conflicten zorgen, waar je zelf maar heel moeilijk uitkomt. In sommige gevallen is het zelfs nodig om een advocaat in te schakelen, om zo voor je eigen rechten op te kunnen komen. Een advocaat zoeken is soms erg lastig. Je weet immers niet goed welke advocaat nou precies geschikt is voor jouw situatie. Gelukkig is het op veel websites mogelijk om precies de juiste advocaat te vinden voor jouw problemen. Fijn is ook om te weten dat er advocaten zijn die zich specifiek hebben gespecialiseerd in het huurrecht. Conflicten bij de huurovereenkomst kunnen zij dan ook gemakkelijk voor jou in kaart brengen en samen kunnen jullie een passende oplossing bedenken. Hieronder lees je de meest voorkomende problemen tussen huurder en huisbaas.

1.         Het plotseling verhogen van de huurprijs

Een huisbaas mag de huurprijs verhogen, maar dit mag nooit voor jou helemaal onverwachts komen. Elk jaar mag de prijs verhoogd worden (natuurlijk niet met schrikbarende bedragen, maar geleidelijk), dit moet ook gecommuniceerd worden met de huurder. Dit los van de inflatie natuurlijk

2.         Huisvredebreuk

In sommige gevallen komt het nog steeds voor dat de huisbaas het huis ziet als zijn eigendom. Natuurlijk is dit tot op zekere hoogte ook zo, maar zolang jij gewoon huur betaalt is het jouw ruimte en ook jouw privacy. Als een huisbaas te pas en te onpas het huis binnenstormt is er sprake van huisvredebreuk en is deze persoon strafbaar. Je staat tevens in je recht als je de sloten aanpast en geen sleutel afgeeft aan de huisbaas. Natuurlijk moet je dit wel doen als je het huurovereenkomst breekt.

3.         De huisbaas weigert om de huiswaarborg terug te geven

Bij een huurwoning betaal je altijd een gedeelte huiswaarborg. Dit zorgt ervoor dat je de woning bij opzegging van het huurcontract weer in een nette staat achterlaat. Als je dit verzuimt te doen zal je het bedrag niet terug krijgen, daar is niets aan te doen. Het kan echter wel voorkomen dat de huisbaas dit gewoon niet wilt betalen. In dit geval sta jij in je recht en kan je een zaak aanspannen.

4.         Je hindert de buren

Het kan zijn dat er klachten zijn doorgeven van je buren. Misschien was je, volgens hun, te luidruchtig of zorg je voor een onveilige situatie. Als dit blijft voorkomen staat de huisbaas in zijn recht om via de rechter je huurovereenkomst te breken.

 

 

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl