Veilig klussen op hoogte met een multifunctionele steiger


Als je gaat klussen op hoogte is het van essentieel belang dat je dit op een veilige manier doet. Jaarlijks gebeuren er nog steeds tientallen ongelukken op hoogte die met enkele maatregelen gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. In sommige gevallen is het nodig om bij je eigen huis met een steiger te werken. Dit kan zijn voor schoonmaakwerkzaamheden of klussen aan het dak, maar ook voor het schilderen van de buitenkant van het huis. Veel mensen denken dat een uitschuifbare ladder prima is voor dit soort klussen en ze voor de rest wel het dak op kunnen klimmen. Dit is echter enorm gevaarlijk en kan al snel voor ongelukken zorgen. De regel is eigenlijk dat vanaf 2,50 meter hoogte een steiger verplicht is. Dit geldt in de bouw, maar ook voor werkzaamheden rondom het huis. Als stelregel kan je gebruiken dat een steiger verplicht is als de trap niet genoeg toereikend is. Maar voor welke steiger ga je dan? In dit artikel spreken we over de populairste keuze, de rolsteiger, en vertellen we wat meer over de voordelen van deze steiger.

rolsteiger

Voordelen van de rolsteiger

Een rolsteiger is multifunctioneel en super gemakkelijk in gebruik. Deze steiger onderscheidt zich van andere steigers doordat deze zeer gemakkelijk kan rollen en zo van de ene naar de andere kant gereden kan worden. Geen gedoe dus meer met een steiger die direct vaststaat en eerst afgebroken moet worden voordat deze verschoven kan worden. Een rolsteiger hoef je maar eenmalig te plaatsen en kan je vervolgens de hele dag gebruiken. Ideaal dus voor schoonmaakwerkzaamheden of andere klusjes op hoogte. Bovendien is een rolsteiger ook nog eens enorm veilig. Doordat mensen op hoogte vaak bezig zijn met klusjes waar aandacht voor gevraagd wordt is het van essentieel belang dat de veiligheid gegarandeerd is en er geen misstap begaan kan worden.

Een rolsteiger aanschaffen of huren?

Veel mensen vinden het zonde van hun geld om een rolsteiger aan te schaffen als ze deze slechts eenmalig gebruiken. Dat is uiteraard ook zo, maar bedenk eens hoe vaak je op hoogte moet klussen. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de dakgoot, het verven van de buitenkant van je huis en ga zo maar door. Uiteindelijk kom je er toch achter dat je dit zeker 1 of 2 keer per jaar doet. Als dit het geval is, is het slim om een rolsteiger in huis te halen. Bespreek dit eventueel ook met de buren. Wie weet denken zij er ook over na en bestaat er de mogelijkheid om de kosten en de opslag te delen. Uiteindelijk scheelt dit je op langer termijn een hoop geld. Jullie hoeven niet afzonderlijk van elkaar een rolsteiger te huren en hebben er bovendien jarenlang plezier van. Als je een steiger slechts eenmalig gebruikt is huren vaak een beter alternatief.

Wil jij een rolsteiger aanschaffen? Zorg er dan voor dat je precies weet hoe hoog jouw woning is, zodat je weet hoe hoog de steiger minimaal moet zijn. Let hierbij ook op de steigerbreedte.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl