verftrends 2019

Verftrends 2019


Terwijl we nog volop genieten van de start van het nieuwe jaar, stromen de ideeën voor de nieuwste trendkleuren alweer binnen. Als je dol bent op de nieuwste trends is de kleur op je muur de beste plek om te beginnen. Zijn kleuren dan altijd trendgevoelig en betekent dit dat je ieder jaar weer met een verfkwast aan de slag kunt? Welnee! Als je voor één of twee trendkleuren kiest, zit je altijd goed. De belangrijkste kleuren voor 2019 zijn bekend. Dus snel naar de bouwmarkt, verfkleren aan en verven maar!

Cravings

Het eerste kleurenpalet bestaat uit cravings. De zogenaamde guilty pleasures op het gebied van eten en drinken. Als je in 2019 net gestart bent met een gezonde levensstijl zal het verlangen naar een heerlijke chocoladereep je bekend in de oren klinken. Goed nieuws! Dankzij dit palet kun je de meeste sinners gewoon op de muur aanbrengen! De inspiratie uit ‘verboden’ voedingswaren resulteerde in kleuren als zacht oranje, paarstinten en pittig rood. Ook warme en neutrale kleuren komen voor in het palet, verrassend doordat ze bijna lijnrecht tegenover de andere kleuren lijken te staan. De neutrale kleuren vullen de pittige kleuren verrassend goed aan. Hierdoor maak je écht een statement met rode of paarse tinten in huis.

Tijdloos en elegant

Het komende jaar mag het allemaal net wat eleganter. Waar we het afgelopen jaar zeer drukke kleuren zagen en colorblocking favoriet was, zien we nu een elegante ondertoon die versterkt wordt door een pittige tegenhanger. In 2019 zit je met een tijdloze kleur altijd goed. Denk bijvoorbeeld aan taupe, bordeauxrood, grijs en zelfs hagelwit (RAL 9016) of kaviaarzwart!

RAL 9016

 

Typerend voor het komende jaar is het combineren van meerdere kleuren uit één palet. De kleuren versterken elkaar en geven de woning een speelse en warme uitstraling.

Kleur van het jaar: Spiced Honey

Ieder jaar roept Flexa een trendkleur uit tot Kleur van het Jaar. Dit jaar maken we kennis met ‘Spiced Honey’, een kleur die zijn naam helemaal waar maakt.

2019 staat in het teken van vernieuwing. Zowel op het gebied van de energietransitie als in ons alledaagse leven. Daar hoort ook een vernieuwende kleur op de muur bij. Flexa roept Spiced Honey uit als een vernieuwende, energieke en tijdloze kleur. Zijn naam doet onze harten al sneller kloppen. Op de muur blijkt hij nog mooier te zijn dan dat hij klinkt. Kruidig honingbruin, dé perfecte trendkleur voor ieder interieur.

Spiced Honey is gemakkelijk te combineren met andere kleuren van dit moment. Door zijn veelzijdige karakter speelt hij perfect in op de trend om meerdere kleuren met elkaar te combineren voor een sterk eindresultaat. Kies voor een accentmuur met Spiced Honey en combineer deze met zachte en neutrale kleuren. Denk bijvoorbeeld aan antracietgrijs uit de kleurcollectie van RAL Classic, deze vind je in de codering RAL 7016. Wie het liever wat uitdagender ziet, kiest voor verrassende combinaties met helderrood of lichtgroen.

Is jouw woning toe aan een opfrisbeurt? Wil je met een opgeruimd en fris gevoel het nieuwe jaar in? Pak dan de verfkwasten maar uit de kast en ga aan de slag met één van de bovenstaande trendkleuren van 2019!

Spiced Honey kleur

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl