Tips voor het onderhouden van je gietvloer

Tips voor het onderhouden van je gietvloer


Heb je een mooie gietvloer laten leggen? Dan wil je hier natuurlijk heel zuinig op zijn. Je wilt de vloer niet te veel beschadigen en goed onderhouden zodat je er zo lang mogelijk plezier van kunt hebben. Ben je benieuwd hoe je jouw gietvloer zou goed mogelijk kunt onderhouden? Lees dan snel verder.

Vraag om advies bij je leverancier

Uiteraard is het belangrijk dat het bedrijf die je gietvloer heeft gelegd je kan voorzien van het nodige advies. Zo voert Van Hollandse Bodem alle werkzaamheden zelf uit waardoor ze de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Zo’n partij kan je uitstekend voorzien van advies om je gietvlier te onderhouden. De meeste partijen zullen je standaard voorzien van het nodige advies. Is dit niet het geval, vraag dit dan zeker even na. Goed onderhoud kan het verschil maken tussen jarenlang plezier van je gietvloer, of een negatieve ervaring.

Tips om langer van je vloer te genieten

Zoals je hebt gelezen is het belangrijk om advies in te winnen bij de leverancier van je vloer. Echter kan het nooit kwaad om extra onderhoudsmaatregelen te nemen. Zo kun je zelf een aantal dingen doen om de levensduur van je gietvloer te verbeteren. Laat je vloer ten eerste na het leggen ervan een volledige week uitharden voordat het blootgesteld wordt aan eventuele chemicaliën of vocht. Voorkom krassen oor een matje bij toegangsdeuren te plaatsen. Zo voorkom je dat er zand of grind op de vloer wordt gelopen. Controleer daarnaast regelmatig op vlekken. Wanneer je er tijdig bij bent kun je deze nog makkelijk verwijderen. Bepaalde stoffen zoals alcohol, kunnen vlekken veroorzaken die je er niet zomaar uit krijgt. Dweil dan ook gelijk de vloer wanneer er een glas wijn is gevallen tijdens een feestje.

Tips om langer van je vloer te genieten

Reinig je vloer met de juiste middelen

Wanneer je jouw vloer gaat reinigen is het belangrijk dat je het juiste wasmiddel gebruikt. Bij het stofzuigen gebruik je liever een zachte borstel om krassen te voorkomen. Schuurmiddelen is ook niet aan te raden omdat dit krassen kan veroorzaken. Ook middelen waar chloor in zit zijn niet goed voor je vloer. Alsmede zeepproducten. Reinig je vloer dus alleen volgens de manier die je leverancier je heeft aangeraden. En ga vooral niet experimenteren met bepaalde reinigingsmiddelen. Ten slotte kun je beter geen vochthoudende voorwerpen zoals rubber, hout of leer op de grond plaatsen. Deze objecten kunnen sporen veroorzaken.

Krassen voorkomen

Probeer te voorkomen dat meubels krassen maken op de vloer. Wil je meubels verplaatsen? Til ze dan op in plaats ze over te grond te schuiven. Je kunt de onderkant van poten van stoelen eventueel beplakken met een beschermende laag. Daarnaast is het plaatsen van een kleed of tapijt onder je meubels ook een optie. Met een mooi vloerkleed zorg je net voor dat beetje extra bescherming van je vloer. Een vloerkleed gemaakt van natuurlijke materialen is altijd de beste keuze omdat hierbij de kans op vlekken zeer klein is.

Zoals je ziet zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het juist onderhouden van een gietvloer. Het kost je misschien wat tijd en aandacht, maar je zal veel langer van je vloer kunnen genieten.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl