De juiste douchecabine kiezen

De juiste douchecabine kiezen


Wil je graag zelf een douchecabine plaatsen in je badkamer? Dan moet je rekening houden met een aantal zaken. Een douchecabine is namelijk een eenvoudige manier om een goede doucheplek te realiseren, maar er moet natuurlijk wel genoeg ruimte zijn! In dit artikel lees je alles over het kiezen van de juiste douchecabine.

De grootte bepalen van je douchecabine

Douchecabines zijn er in alle soorten en maten. De kleinste douchecabines beginnen bij 75×75, 80×80 cm en zijn perfect geschikt voor de kleinere badkamers. Natuurlijk voelt dit niet heel groot aan, maar je hebt in ieder geval genoeg ruimte om te kunnen douchen. Wil je net iets groter? Douchecabines zijn vaak ook beschikbaar in  90×90 of 100×100. Wil je liever een rechthoekige douchecabine? Geen enkel probleem. Formaten als 80×100, 80×120,  90×120 of 100×120 zijn ook ruimschoots aanwezig

De vorm van de douchecabine

Wil je liever geen rechthoekige of vierkante douchecabine? Je kunt ook nog kiezen voor een kwartronde douchecabine. Hierbij oogt de douchecabine wat minder strak en meer elegant. Daarnaast is er ook nog veel keuze in de deuren. Kies je voor een vouwdeur, schuifdeur of een normale openslaande deur? Keuzes, keuzes, keuzes.

De vorm van de douchecabine

De hoogte van de douchecabine

De hoogte van het plafond is ook zeker iets waar je rekening mee moet houden. Sommige badkamers hebben namelijk een verlaagd plafond, of een schuin plafond. In dit soort ruimtes passen niet alle douchecabines. Je moet dan op zoek gaan naar een douchecabine met een beperkte hoogte, bijvoorbeeld 180 cm, zodat de douchecabine goed gaat passen.

Wel of geen douchebak?

Een complete douchecabine (met achterwanden) wordt geleverd inclusief douchebak. Je kunt dit geheel dan in een keer monteren en bevestigen, wel zo makkelijk! Natuurlijk is het ook mogelijk om een douchecabine te kopen die je direct op de vloer monteert.

De prijs van de douchecabine

De prijs is natuurlijk ook altijd belangrijk. Douchecabines zijn er in verschillende soorten prijzen. Van goedkoop, tot erg duur. Hierbij is de uitstraling van het product en de kwaliteit leidend. Kies een mooie douchecabine die bij je smaak past en kies niet zomaar de goedkoopste. Want ook hier geldt, goedkoop is vaak duurkoop. Vergeet overigens ook niet om de juiste thermostaatkraan te kopen, deze worden namelijk niet altijd bij de douchecabine geleverd.

Zelf monteren of laten plaatsen?

Als je een beetje handig bent kun je de douchecabine eenvoudig zelf plaatsen. Op het internet zijn genoeg video´s en artikelen te vinden over het zelf plaatsen van je complete douchecabine. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan gewoon contact op met de winkel, of bel een vakman. Natuurlijk kun je jezelf ook aanmelden op een platform zoals Werkspot, zodat je snel de juiste klusjesman kunt vinden.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl