Waar moet je aan denken vóór je jouw huis gaat isoleren?

Waar moet je aan denken vóór je jouw huis gaat isoleren?


Energiebedrijven vallen om, er heersen enorme tekorten en de prijzen lopen nog altijd op. De gemiddelde burger heeft inmiddels grote moeite om de energiekosten te blijven betalen. Sommigen betalen zelfs meer geld voor hun energierekening dan dat ze maandelijks aan huur of hypotheek kwijt zijn. Een zorgwekkend gegeven. Tevens ook de reden waarom we massaal op zoek gaan naar manieren om meer geld te besparen. Meestal in de vorm van isolatie. Hoe beter een huis geïsoleerd is, hoe lager de energierekening immers zal zijn.

Maar hoe pak je dit precies aan? Zoals bij elke andere verbouwing geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom is het belangrijk om niet direct te beginnen, maar echt goed na te denken voordat je jouw huis gaat isoleren. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? We zetten de belangrijkste dingen voor je op een rijtje.

Goed isolatiemateriaal

Er zullen de nodige inkopen moeten worden gedaan voordat er geïsoleerd kan worden. Wil je bijvoorbeeld het dak, de muren of de vloeren beter isoleren? Dan mag goed isolatiemateriaal niet ontbreken. Maar waar kies je voor?

Het is slim om zoveel mogelijk materiaal zelf te kopen. Als je dit aan een gespecialiseerd bedrijf overlaat, betaal je hier vaak veel meer voor. Kies tevens voor materialen met een goede werking en een scherpe prijs om meer geld te besparen.

Goed voorbeeld is EPS isolatie. Een andere benaming is ook wel piepschuim of tempex. Het materiaal is ontzettend veelzijdig en kan goed in vorm worden gemaakt. Hierdoor is het te gebruiken voor meerdere toepassingen. Bovendien is het ook nog eens een goed materiaal wanneer je begaan bent met het milieu. Isolatie eps platen zijn namelijk volledig recyclebaar. Hierdoor wordt het milieu veel minder belast.

Controleer of er subsidieregelingen zijn

Isoleren is niet goedkoop. Dit vraagt meestal om een (fikse) investering. Dat is niet altijd gemakkelijk. Je weet dat je hier op de lange termijn alleen maar profijt van zult hebben, maar als je nu krap bij kas zit is deze beslissing lastig te maken. Gelukkig probeert de overheid er alles aan te doen om isoleren van oudere woningen aantrekkelijker te maken. Ook voor mensen die nu financieel in wat zwaarder weer verkeren. Dankzij verschillende subsidieregelingen maken ze isoleren voor meer mensen mogelijk én verlagen ze de terugverdientijd. Hierdoor profiteer je sneller van de bijbehorende financiële voordelen.

Wanneer isoleren?

Het voelt misschien niet zo, maar de winter loopt toch alweer bijna ten einde. De dagen worden weer lichter en nog een paar weken en dan is het alweer maart. Isoleren zal voor deze winter dan ook nog nauwelijks zin hebben. Misschien is het dan ook slim om dit naar de zomer te verschuiven. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar het levert tal van voordelen op.

Het grootste voordeel is toch wel dat de wachttijden in de zomer veel minder lang zijn. Meestal is het zelfs goedkoper om je woning in de zomer te isoleren. Doe hier zeker je voordeel mee. 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl