verschillen stoel en fauteuil

De verschillen tussen een stoel en een fauteuil


Hoewel beide een belangrijke rol spelen in een smaakvolle ingerichte woonkamer, is er een wezenlijk verschil tussen een fauteuil en een stoel. Terwijl een stoel een fauteuil kan zijn en een fauteuil een stoel, zijn ze alle twee toch niet hetzelfde. Een fauteuil heeft altijd armleuningen, maar een (accent)stoel heeft dat niet altijd. Wat is de functie van een accent-stoel? Het zijn zitmeubelen waarvan de rol die ze hebben “iets” verder gaat dan de functie.

Ze zijn bedoeld om het entourage aan te vullen, een bepaalde kleur te schetsen, een middelpunt te bieden of contrast toe te voegen om een saaie, monotone ruimte op te fleuren. Waardoor de stoel als bewuste keuze niet overeenkomt met de andere meubels in de kamer en zorgt hierdoor voor een ander patroon, kleur of stijl dan de andere zitmeubels. De meest gekozen populaire plek voor deze stoel is de woonkamer, hoewel ze ook de “toon” kunnen zetten bij de inrichting van eetkamers en slaapkamers.

Stoelen vormen een essentieel onderdeel van de inrichting van elke kamer. Ze nemen minder ruimte in dan een fauteuil en bieden belangrijke zitplaatsen voor vrienden en familie. Doordat ze kleiner zijn dan bank, sofa of fauteuil bieden ze de mogelijkheid om meer met de kleur en stof te spelen.

Waardoor je zult merken dat zowel een fauteuil of stoel altijd een plaats hebben in je interieur. De hedendaagse ontwerpen hebben het stoffige verleden achter zich gelaten, het beeld van opa’s oude stoel is al lang achterhaald en verleden tijd. Voor oerdegelijke kwaliteit industriele fauteuil van Robuustetafels.nl, bezoek onze website of kom naar de showroom.

industriele fauteuil

Het zitten in een fauteuil doet je tot rust komen en ontspannen

Een fauteuil is een wat grotere stoel met armleuningen. En kunnen deel uitmaken van de woonkamer als aanvulling bij bank of sofa, of als contrasterende stijl die is ontworpen om de rest van de kamer aan te vullen of te accentueren. Deze stoelen zijn bedoeld om lekker in te ontspannen, van de ochtendkrant te genieten of na het werk even tot rust te komen met een drankje. Als het bij deze fauteuils gaat om eetkamer sets, dan zitten ze aan beide uiteinden van de tafel.

Fauteuils zijn meestal net iets comfortabeler om langere tijd in te verblijven. De leuningen maken ze daarom ook iets meer uitnodigend dan stoelen. Maar daarentegen hebben ze ook hun beperkingen in gebruik. Ze hebben hun eigen ruimte nodig. En nemen door de afmeting een iets grotere voetafdruk in beslag dan stoelen. Ze kunnen ook niet tegen elkaar gezet worden wat bij sommige stoelen wel kan om zo een zitbank te maken. Door de grotere afmeting zijn ze ook minder goed te verplaatsen zoals stoelen.

Als het gaat om comfort is een fauteuil het “je van het” als het om relaxen gaat. Verkrijgbaar met verstelbare rug en beensteun, allemaal met een knop onafhankelijk te bedienen in de gewenste stand. Kies je voor een éénmotorige bediening, dan kan men het rug en beengedeelte niet apart instellen, gaat je voor de tweemotorige bediening dan kan voet en rug gedeelte apart bedient worden. Vind je een elektrische bediening geen “must” dan kun je overwegen handbediening te nemen, je duwt dan met een hendel de stoel in de gewenste positie.

fauteuil tot rust komen

Nu nog alleen de juiste stoel kiezen.

Als je eenmaal het verschil tussen een fauteuil en een stoel kent, is het gemakkelijk om ze te onderscheiden. Wat moeilijker is: is er een te kiezen. Afhankelijk van, of je meubels wilt die de aandacht trekken of juist op de achtergrond moeten blijven, kan elk meubelstuk goed opgaan in je woondecoratie. In feite maken de meeste ruimtes gebruik van zowel uitbundige als ingetogen meubelstukken om een visueel evenwicht te bewerkstelligen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl