Boormachines

Verschillende soorten boormachines, zo kies jij de geschikte boormachine voor elke klus!


Er zijn ontzettend veel verschillende boormachines. Het kan dan ook best lastig zijn om een boormachine uit te kiezen als je gaat klussen. Je zal echter merken dat het kiezen van de juiste boormachine, bijdraagt aan een hoger werktempo en een beter resultaat. Daarnaast houd je boormachine het ook veel langer vol als deze op de juiste manier wordt gehanteerd. In deze blog geven we je een aantal tips bij het kiezen van Boormachines van Gereedschapcentrum.nl.

Welke soorten boormachines zijn er eigenlijk?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten welke boormachines er eigenlijk zijn. Alle boormachines worden misschien wel in dezelfde groep geplaatst, maar zeker niet alle boormachines zijn gelijk. Vrijwel alle soorten boormachines hebben een eigen toepassing en worden voor andere klussen ingezet. Over het algemeen spreken we over de volgende boormachines:

  • Elektrische schroevendraaiers: als je vaak moet schroeven tijdens het uitvoeren van verschillende klussen, mag een elektrische schroevendraaier zeker niet ontbreken in jouw gereedschapskist. Dit is een schroevendraaier die enorm handig is tijdens het monteren van meubelstukken uit bouwpakketten, maar kan uiteraard ook voor andere klussen, waarbij wordt geschroefd, toegepast worden. Let op: een elektrische schroevendraaier kan niet gebruikt worden om te boren.
  • Accuboormachine: de accuboormachine is wellicht de meest bekende boormachine uit dit rijtje. Deze boormachine is ontzettend veelzijdig en kan tijdens veel klussen ingezet worden. Met deze boor is het mogelijk om te schroeven en om lichte boorwerkzaamheden uit te voeren. Denk hierbij vooral aan het boren in lichte materialen, zoals hout, kunststof of zachte steensoorten.
  • Klopboormachine: een klopboormachine wordt ook wel als het zwaardere geschut gezien. Als je enkel een paar schroeven moet indraaien of wil boren in zachte materialen, is de klopboormachine totaal ongeschikt. Voor de wat zwaardere klussen kunnen bovenstaande boormachines echter ontoereikend zijn. De klopboormachine is enorm krachtig en kan in vrijwel elk materiaal gaten boren. Tip: draag altijd goede gehoorbescherming tijdens het boren met een klopboormachine, het karakteristieke ‘jankende’ geluid van de boor is niet fijn om aan te horen.
  • Boorhamer: de boorhamer is nóg krachtiger dan de klopboormachine en is daarmee geschikt voor het uitvoeren van sloopwerkzaamheden en het boren van gaten in enorm harde steensoorten. De boorhamer vraagt om vakkundig gebruik en is dan ook geen aanrader voor beginnende klussers.

Het vinden van de juiste boormachine

Nu je meer weet over de verschillende soorten boormachines, lijkt het kopen van een boormachine direct een stuk makkelijker. Helaas kan je ook in een speciaalzaak of webshop te maken krijgen met een aantal lastige punten. Zo is de keuze voor een accuboormachine niet zo gemakkelijk als het klinkt, ook hier zal je tientallen verschillende soorten van diverse merken in kunnen vinden. Hoe weet je dan nog welke geschikt is voor jouw klus? Wij raden altijd aan om contact op te nemen met het vakkundige team van een webshop of de mensen die werken in een speciaalzaak. Vertel waar je de boormachine voor wilt gebruiken en vraag welke zij zouden aanraden. Zij kunnen je een advies op maat verschaffen. Natuurlijk kan je zelf ook onderzoek doen naar de verschillende merken. Lees hierbij de verschillende recensies en bekijk de voor- en nadelen van elk type boormachine, zo weet je precies waar je aan toe bent!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl