wanddecoratie slaapkamer

Verschillende soorten wanddecoratie


Er zijn erg veel verschillende soorten wanddecoratie voor in je woning. Het type wandecoratie dat je kiest moet passen bij je woning, interieur en je smaak. Daarnaast moet het niet afleiden van de rest van het interieur maar deze juist aanvullen. Wij vertellen je hoe je met weinig geld een unieke look kan geven aan je woon- of slaapkamer.

Een basis voor je muur

Verf en behang hebben allebei hun voor- en nadelen. Met verf kun je bijvoorbeeld exact de verftint en de verfsoort zelf bepalen en met behang zijn er meer decoratieve mogelijkheden. Als je een strakke basis wilt en je muur zelf wilt decoreren is verf de ideale oplossing. Je kunt ervoor kiezen om zelf je muren te schilderen of te behangen of dit door een professioneel bedrijf te laten doen. Zo kun je het gemakkelijk en snel door ervaren mensen laten doen en zit je zelf niet in de troep.

Diverse soorten schilderijen

Schilderijen zijn er in alle soorten en maten. Daarnaast kun je met elk budget wel een schilderij vinden. Je hebt schilderijen al voor een paar euro bij woonwinkels, en een schilderij hoeft niet duur te zijn om een ruimte compleet te maken. Vaak denken mensen alleen aan een schilderij als een woning een antieke uitstraling heeft maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Voor alle soorten stijlen en inrichtingen kun je wel een schilderij vinden dat erbij past bijvoorbeeld een canvas, een tekst of een poster.

diverse soorten schilderijen

Het voordeel van muurstickers

Muurstickers worden tegenwoordig ook steeds vaker gebruikt als decoratie. Waar je dit vroeger bijna nooit zag, kom je dit nu steeds vaker tegen. Je hebt muurstickers van teksten en citaten maar bijvoorbeeld ook van dieren en bloemen. Het voordeel hiervan is dat het weer gemakkelijk te verwijderen is en dat je de basis laag op je muur niet verpest. Je hoeft namelijk niet te boren of dingen te bevestigen aan je muur. Daarnaast beïnvloed het de rest van je interieur niet zoveel als een schilderij, wat ervoor zorgt dat het een mooi geheel wordt. Vooral voor kinderkamers is dit ideaal omdat je zo de look van de kamer gemakkelijk kunt veranderen als je kind ouder wordt.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl