Vier inspiratie tips voor een gezellige wintertuin!

Vier inspiratie tips voor een gezellige wintertuin!


In de winter zitten de meeste mensen niet in hun tuin, maar natuurlijk binnen. Vaak wordt het in de winter dan ook extra gezellig gemaakt binnenshuis. De meeste mensen laten de tuin, het terras of het balkon dan ook links liggen in de winter. Maar dat is natuurlijk zonde, want in de winter kun je zeker nog wel genieten van je tuin, terras of balkon. Als je je lekker warm aankleedt en bijvoorbeeld een vuurkorf installeert, kun je er echt een gezellige middag of avond van maken. In deze blog lees je vier inspiratie tips voor een sfeervolle tuin in de winter. Lees snel verder!

Gezellige tuinverlichting is een must!

Als je aan een gezellige omgeving denkt, dan zie je vast iets voor je met gezellige, warme lichtjes. Om je tuin gezellig te maken is dit natuurlijk niet anders. Bedenk dus een plek waar je gezellige verlichting kunt ophangen of neerzetten in je tuin. Voor gezellige verlichting voor buiten ben je bij Fairybell aan het goede adres. Zij verkopen feestelijke verlichting voor buiten, om je tuin extra feestelijk en gezellig te maken in het winterseizoen.

Creëer warmte door een heerlijk vuurtje

Niet alleen van verlichting krijg je warm, gezellig licht, maar ook van vuur wordt het één en al gezelligheid in je tuin. Zorg ervoor dat je veilig een vuurtje kunt aansteken. Dit doe je bijvoorbeeld in een vuurschaal of vuurkorf. Zet dit op het terras neer en je kunt er gezellig met z’n allen omheen gaan zitten. Zorg daarbij voor wat dekentjes en je hebt het heerlijk warm. Je kunt ook denken aan een tuinkachel of tuinhaard. Dit is ook ideaal vooral als je een veranda of overkapping in je tuin hebt. Zet hem gezellig bij de loungeset en ook hier kun je heerlijk in de warmte relaxen met warme chocolademelk.

Zorg voor wintergroene planten in je tuin

In je tuin draait het natuurlijk om de planten. Het maakt de tuin een stuk minder gezellig als alle planten in de winter hun kleur verliezen. Zorg er daarom voor dat je wintergroene planten in je tuin hebt staan, zodat niet alles grijs en grauw wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Skimmia, een kerstroos of een sierkers. Deze planten zorgen voor wat groen en andere kleuren in je tuin gedurende de hele winter.

Help dieren de winter door

Wat is er nu leuker dan een tuin waarin leven te vinden is. Niet alleen groene planten zorgen voor gezelligheid, maar ook dieren geven je tuin wat meer leven. Zorg er daarom voor dat jouw tuin een goede plek is voor dieren om de winter te overleven. Zorg dus voor voedsel en schuilplekken. Dit doe je door bijvoorbeeld vetbollen op te hangen voor vogels. Daarnaast kun je takjes en blaadjes laten liggen, zodat egels een warme winterslaap kunnen houden in jouw tuin. Eén en al gezelligheid in je tuin!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl