Vier keer een snelle opknapper voor de woonkamer

Vier keer een snelle opknapper voor de woonkamer


De woonkamer is één van de belangrijkste ruimtes in huis. Het is de plek waar je tot rust komt na een lange dag en waar je gasten ontvangt voor een gezellige middag of avond. Kan jouw woonkamer wel een oppepper gebruiken, maar heb je geen zin in een verbouwing van weken? Dit zijn vier relatief snelle opknappers voor je woonkamer.

Een likje verf

De woonkamer moet vooral een plek van rust zijn en je moet dus niet met al te veel felle kleuren. Toch kan het heel gezellig en sfeervol zijn om één muur te schilderen in een wat fellere kleur zoals okergeel of bordeauxrood. Gebruik voor de woonkamer geen primaire kleuren, dat is te heftig. Gebruik kwalitatieve verf, zoals Sikkens verf voor een mooie dekking en heldere uitstraling.

Een vloerkleed

Een mooi vloerkleed maakt een lege ruimte direct een stuk minder koud. Een lekker dik vloerkleed werkt bovendien isolerend: nooit meer koude voeten in de winter dus. Leg een mooi rechthoekig kleed onder de bank of vul een leeg stuk vloer op met een gezellig rond kleedje. Wedden dat jouw woonkamer direct een stuk uitnodigender oogt? Kleden zijn er in alle soorten, kleuren en maten dus zoek iets wat bij jou past en bij de sfeer die je met jouw woonkamer wilt uitstralen.

Gordijnen

Rolluiken zijn zeker handig, maar natuurlijk een stuk minder sfeervol dan mooie gordijnen. Gordijnen geven jouw woonkamer net iets meer warmte, niet alleen figuurlijk: ook letterlijk. Zeker in de winter is het lekker om wat dikkere plisségordijnen aan te schaffen. Deze houden gedurende koude nachten de kille temperaturen buiten en de overdag gestookte warmte binnen. Ook gordijnen zijn er in alle soorten en maten met ontelbaar veel verschillende ophangsystemen. Hang je gordijnen aan een roede voor een wat meer klassiek en romantisch effect. Je kunt met behulp van een professional ook je gordijnen onzichtbaar bevestigen. Dat ziet er ontzettend stijlvol uit.

Extra verlichting

Licht geeft ontzettend veel sfeer. Ben jij in jouw woonkamer eigenlijk louter afhankelijk van het grote licht? Breng daar dan zo snel mogelijk verandering in! Schaf een mooie kamerlamp aan voor in de hoek van de ruimte of wat schattige leeslampjes voor op bijzettafeltjes. Spelen met verschillende verlichtingsmogelijkheden kan een koude ruimte ineens ontzettend sfeervol maken. Een lamp met dimfunctie is voor de woonkamer ook ideaal. Zo kun je op een gezellig avondje het licht wat dimmen en de sfeer direct een stuk intiemer maken.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl