Vlonderplanken kopen

Hier moet je op letten wanneer je vlonderplanken wil kopen


Vlonderplanken kopen is al heel wat jaren enorm populair als mooie afwerking voor de tuin. En dat is zeker niet zonder reden. Deze planken beschikken namelijk niet alleen over een geweldige uitstraling, maar zijn ook nog eens ontzettend praktisch. Ben jij van plan om je tuin het komende voorjaar helemaal om te gooien en wil je vlonderplanken gebruiken voor het maken van een mooi terras? Dan is het begrijpelijk dat je de beste keuze wil maken. Een vlonder leg je doorgaans immers maar één keer in je leven en dan wil je wel dat deze geheel naar wens is. Toch is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan, want het aanbod van vlonderplanken is enorm groot. Waar moet je precies op letten als je vlonderplanken wil kopen? In dit artikel geven we enkele nuttige tips.

Breedte van de vlonderplanken

Bedenk goed hoe jij straks het terras graag zou willen zien. Geniet je van een grote tuin en wil je graag dat het terras wat compacter en sfeervoller oogt? Of heb je slechts een klein terras tot je beschikking en wil je juist een ruimtelijkere uitstraling garanderen? Dit alles kun je eenvoudig realiseren door naar de breedte van de vlonderplanken te kijken. In een grote tuin kun je het beste voor een brede plank kiest. Dit terwijl in een kleinere tuin smallere planken weer beter tot hun recht zullen komen. Bovendien maken deze het terras ook  nog eens optisch groter. Het is belangrijk dat je de maten goed opmeet om de vlonderplanken zo goed mogelijk neer te leggen en het terras zo mooi mogelijk neer te leggen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van een afstandsmeter of laser meter. We hebben een artikel geschreven over goede metingen. Bekijk het artikel hier!

Composiet of hout?

Traditioneel gezien werden vlonderplanken voornamelijk van hout gemaakt. Daar komt dan ook de ruige uitstraling vol ribbels en groeven vandaan. Precies de uitstraling waar je doorgaans naar op zoek bent wanneer je voor een vlonder in de tuin kiest. Toch had hout ook één groot nadeel: het was kwetsbaarder en werd sneller glad bij regenval of groene aanslag. Hoewel de groeven dan voor extra grip leken te zorgen, was er nog steeds sprake van slipgevaar. Inmiddels heeft de techniek uiteraard niet stil gestaan. Daardoor worden de meeste houten vlonders geleverd met extra groeven en ribbels om het slipgevaar zoveel mogelijk te vermijden.

Houten vlonderplanken kopen

Wanneer je echter van een strak terras houdt, dan doe je er goed aan om voor composiet te kiezen. Composiet is een geweldig alternatief voor de echte houten vlonderplanken. Doordat dit tevens een veel stroever materiaal is, zijn ribbels tegenwoordig niet meer nodig. Toch zijn ze doorgaans alsnog aan één zijde gefreesd. Hierdoor kun je de uitstraling van het composiet geheel naar wens aanpassen. Je legt de geribbelde zijde boven voor het echte houten vlonder effect of je kiest de kans zonder ribbels. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft.

Composiet vlonderplanken kopen

 

Mogelijkheid tot blind schroeven of niet?

De meeste vlonderplanken worden tegenwoordig geleverd met de mogelijkheid tot blind schroeven. Toch is dat nog niet altijd het geval. Daarom is het verstandig om dit eerst te checken en te bedenken wat jij graag ziet. Blind schroeven zijn vooral geschikt voor mensen die over een zo strak mogelijk resultaat willen beschikken. Bij blind schroeven zijn de vlonderplanken uitgerust met metalen clips die in elkaar kunnen klemmen en de planken mooi bij elkaar houden. Hierdoor hoef je niet meer veel moeite te doen om alle planken en schroeven mooi op elkaar uit te lijmen. De clips doen het werk en jij hoeft enkel van het resultaat te genieten.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl