Zo geef jij je tuin een geweldige make-over

Zo geef jij je tuin een geweldige make-over


Nu het zonnetje weer begint te schijnen, zijn we automatisch vaker buiten. Dat betekent ook dat er weer meer in de tuin wordt gezeten om in ‘t weekend te genieten van de eerste paar zonnestralen. Is jouw tuin nog niet summer proof en kan die wel een goede make-over gebruiken? Met deze tips & tricks verander jij jouw tuin in een echt paradijs waar je dadelijk niet meer weg te slaan bent…

Start met een grote schoonmaak

Dit is waarschijnlijk het minst leuke klusje van allemaal… Het schoonmaken van je tuin. Je tuin heeft het zwaar te verduren gehad de afgelopen twee seizoenen, waardoor er eerst een beetje liefde in moet worden gestoken. Begin met het opruimen van alle bladeren, reinig grondig je tegels met een hogedrukspuit en verwijder al het ongewenste onkruid in je tuin. Wedden dat jouw achtertuin hier al een groot stuk van opknapt?

Investeer in duurzame tuinmeubels

Geef jouw tuin een nieuwe look en investeer in een paar goede, duurzame tuinmeubels. Kies voor een gezellige loungeset met extra grote kussens, een lange picknicktafel om aan te eten en een extra brede hangmat waar je heerlijk in kan relaxen… Zorg ervoor dat je op tijd je kussens weer naar binnen haalt als het weer niet meezit of investeer in een goede hoes die je meubels goed beschermt. Zo kan je langer plezier hebben van je nieuwe tuinmeubels!

Schaf een goede BBQ aan

Wie graag de chef-kok thuis uithangt, moet zeker een BBQ voor in de tuin aanschaffen. Zo kunnen jullie met het lekkere weer met de hele familie genieten van een paar heerlijke hamburgers en saté stokjes van de grill. Wanneer je een BBQ nu iets te duur vindt om aan te schaffen, kun je deze het best met korting bestellen. Doe dit wanneer het zomer seizoen over is, bijvoorbeeld tijdens Black Friday. Veel winkels stunten dan met hoge kortingen op seizoensgebonden producten.

Denk na over een overkapping in je tuin

Wanneer je nog geen overkapping in je tuin hebt, is dit zeker een goed idee om over na te denken. Hoe fijn zou het bijvoorbeeld zijn om met het lekkere weer buiten in je tuin te kunnen werken? Met een overkapping hoef je je niet druk te maken over een paar regendruppels en tegenwoordig zijn er genoeg laptops die beschikken over een anti-glare coating zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de reflectie van de zon. Meer weten over deze anti-reflecterende laptops? Neem dan zeker een kijkje op beste laptop 2021 om te kijken welke laptop het best bij jou past.

Decoreer je tuin met bloemen & planten

Om je tuin helemaal summerproof te maken, mogen een paar prachtige bloemen en planten absoluut niet missen. Maak van je achtertuin je eigen mini-jungle en tover jouw grauwe tuin om in een groen paradijs. Ook wanneer je alleen maar tegels in je tuin hebt liggen, kun je met grote bloempotten al een heel eind komen. Heb je zelf niet zulke groene vingers? Kies er dan voor om hulp in te schakelen van een expert.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl