De voordelen van een papieren agenda 2020

De voordelen van een papieren agenda 2020


Een afspraak hier, een etentje daar, de voetbalwedstrijd van je kind en vergeet vooral de verjaardag van je beste vriend niet. Tegenwoordig hebben we het allemaal maar druk, druk, druk. Heel gezellig natuurlijk, maar door al die afspraken kan het moeilijk zijn om het overzicht te houden. Hoe zorg jij ervoor dat je niets vergeet of per ongeluk twee afspraken op hetzelfde moment plant? Veel mensen gebruiken vandaag de dag een digitale agenda, maar een traditioneel papier exemplaar heeft nog steeds veel voordelen. Benieuwd? Lees snel verder om te weten te komen waarom je een papieren agenda 2020 goed kunt gebruiken.

Schrijven = onthouden

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat ons brein op verschillende manieren reageert op schrijven en typen. Door met je handen letters op papier te zetten onthoud je beter wat je genoteerd hebt dan door dezelfde woorden op een toetsenbord van je computer, je tablet of je mobiel te typen. Nu is een agenda natuurlijk bedoeld als geheugensteun, maar het kan zeker geen kwaad om je eigen brein te stimuleren en te trainen. Bovendien biedt een papieren agenda 2020 meer ruimte voor het maken van handige to-do lijsten en het maken van notities.

Agenda voor de hele familie

Een familie-agenda of familiekalender is een uitkomst voor drukke huishoudens. Zo’n exemplaar kun je op een centrale plek in huis plaatsen, zodat elk lid van het gezin gemakkelijk toegang heeft. Laat iedereen zijn/haar afspraken noteren, zodat je altijd weet wie er die dag thuis eet, wie er een sporttraining heeft en wie er naar een verjaardag moet. Bij de kantoorartikelen van een winkel of webshop kun je een speciale kalender 2020 of agenda 2020 voor families vinden. Deze planners zijn vaak voorzien van meerdere kleuren en vakken, waardoor je nog meer overzicht kunt creëren.

Het oog wil ook wat

Sommige mensen hechten er meer waarde aan dan anderen: de esthetisch waarde van gebruiksvoorwerpen. Maar niemand is er compleet ongevoelig voor. Het uitzoeken van een papieren agenda in je eigen stijl kan een leuke zoektocht zijn. Dit begint al op de middelbare school met het kiezen van een schoolagenda met een cover van bijvoorbeeld je favoriete zanger of je hobby. Later kun je een stijlvolle werkagenda kiezen die professionaliteit uitstraalt of een vrolijke agenda 2020 voor op de keukentafel. Papieren agenda’s tonen op deze manier persoonlijkheid en individualiteit, waar dit bij digitale agenda’s niet het geval is.

Het oog wil ook wat

Permanente herinneringen

Agenda’s zijn niet alleen bedoeld om vooruit mee te kijken. Veel mensen vinden het fijn om terug te kunnen kijken naar het afgelopen jaar, maar hebben geen zin of tijd om een dagboek bij te houden. Het bijhouden van een papieren agenda 2020 is dan de ideale oplossing. Hierin schrijf je toch alle belangrijke momenten al op. Maak het extra leuk voor jezelf door bijpassende tekeningen te maken, te werken met gekleurde pennen of markers of door tickets en andere memorabilia op te plakken.

Nadelen van een digitale agenda

Nog niet overtuigd? Digitale agenda’s komen met een aantal sterke minpunten. Het meest voor de hand liggende probleem is de toegankelijkheid. Als je ergens geen verbinding hebt, kun je misschien niet je agenda openen. Ook raak je eerder afgeleid bij het gebruiken van een digitale agenda. Het is erg verleidelijk om gelijk even een kijkje te nemen op social media of een website te openen. En tot slotte heeft iedereen soms een dagje zonder agenda nodig. Het is gezond om af en toe een dagje alles los te laten en nergens aan te hoeven denken. Je papieren agenda laat je lekker thuis in een la liggen, maar je mobiel en daarmee je digitale agenda houd je toch altijd bij je.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl