rolsteiger huis

Zorg dat jij een steiger tot je beschikking hebt tijdens de verbouwing!


Ga je binnenkort een verbouwing uitvoeren op hoogte en weet je nog niet precies hoe je dit gaat aanpakken? Zorg er dan voor dat je de mogelijkheden voor het huren van een steiger bekijkt. Het zal je verbazen hoeveel mensen er nog steeds voor kiezen om werkzaamheden op hoogt met een ladder uit te voeren. Op de stukjes waar ze niet meer bij komen met een ladder alleen, kruipen ze al gauw het dak op om dichterbij te komen. Dit is uiteraard ontzettend gevaarlijk en zeker niet aan te raden. Mensen die in de bouw werken zijn goed op de hoogte van de regel dat je valbescherming moet toepassen als je boven een hoogte van 2,50 meter klust. Meestal wordt er dan gebruik gemaakt van een steiger. Ook als je gewoon thuis gaat klussen is het belangrijk dat er deze veiligheidsmaatregelen wordt gedacht. Valpartijen op hoogte behoren nog steeds tot de ultieme top als we spreken over bedrijfsongevallen of ongevallen buitenshuis. Uiteraard heeft niet iedereen zomaar een steiger tot zijn beschikking. In dit artikel vertellen we waar je een steiger vandaan kunt halen en welke steiger het meest geschikt is voor jouw kluswerkzaamheden.

klussen steiger

Waar kan je een steiger huren?

De meeste mensen kiezen er voor om een steiger te huren. Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om deze aan te schaffen. Maar zeker als het slechts voor een eenmalig gebruik is, is dit eigenlijk zonde van het geld. Een steiger huur je gemakkelijk online via Steiger-huren.nl. Als je een steiger wilt huren op een andere website of via een tweedehandsverkoopgroep is het belangrijk dat je eerst controleert of deze steigers wel in het bezit zijn van een veiligheidskeurmerk. Je wilt uiteraard voorkomen dat de steiger van slechte kwaliteit is en dat de veiligheid te wensen overlaat. Ga ook eens in gesprek met je buren. Wie weet zijn zij ook van plan om binnenkort kluswerkzaamheden op hoogte uit te voeren. Zo kunnen jullie misschien een steiger gezamenlijk huren en de kosten delen, dat scheelt jullie beiden wat geld en jullie zijn allebei goed geholpen.

Welke steiger is geschikt voor mijn klus?

Nu je een leverancier hebt gevonden voor de steiger is het belangrijk om te bepalen welke steiger het eigenlijk gaat worden. In veel gevallen is de rolsteiger een prima keus voor alle klussen. Deze steiger staat op wielen en kan zo van de ene naar de andere kant gerold worden. Verkijk je hier vooral niet op, want bij een zware en hoge steiger is het lastig om de rolbeweging te maken. Dit is niet iets wat je in je eentje doet. Bovendien is het nadeel van een rolsteiger dat je hier wel voldoende ruimte voor nodig hebt om het huis. Je kunt immers niet opeens de paden gladder maken of alle tuinmeubelen verwijderen. Hou hier rekening mee als je een rolsteiger wilt huren. Als je kluswerkzaamheden wilt uitvoeren aan de gevel of dakkapel is het mogelijk om hier een speciaal soort steiger voor te huren. Deze zijn verhoogd met speciale materialen waardoor je gemakkelijk de hoogste punten kan bereiken.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl