pvc vloer voordelen

Voordelen van een PVC vloer


PVC vloeren worden steeds vaker gebruikt in de Nederlandse woningen. PVC zie je steeds vaker en dat is met goede reden. De vloer past perfect bij alle huidige woontrends en pas tevens in het straatje van ‘duurzaam wonen’. Waar we voorheen enkel bezig waren met mooi en luxe wonen, valt het woordje; ‘duurzaam’ tegenwoordig steeds vaker. PVC is de meest duurzame vloerbedekking die er bestaat en beschikt tevens over nog veel meer voordelen. Deze voordelen lichten wij verder toe in dit artikel.

Lange levensduur

Ben je het ook zo zat dat een peperdure vloer na enkele jaren alweer aan vervanging toe is? Dan biedt de PVC vloer solaas. Deze vloer beschikt over een ijzersterk karakter en een zeer lange levensduur. We horen regelmatig verhalen over de PVC vloer die zijn eigenaar overleeft. Een kwalitatieve vloer gaat zo 20 tot 30 jaar mee. Daarnaast blijft de kwaliteit en uitstraling altijd optimaal. Door de lange levensduur hoef je minder vaak de vloer te vervangen en wordt het milieu zo min mogelijk belast. Duurzaamheid en een lange levensduur tegen een fijne prijs, wat wil je nog meer?

Makkelijk zelf te leggen

Een PVC vloer is net zoals laminaat zeer gemakkelijk te leggen. Een handige doe-het-zelver kan de Click PVC van Pvcvloeren.nl in een handomdraai leggen. Click pvc is nog gemakkelijker dan het leggen van gewoon pvc. Hier komt immers geen lijm aan te pas en het is ook niet nodig om de ondergrond eerst te egaliseren. Hierdoor is het leggen van deze vloer zo gedaan!

Slijtvast

PVC vloeren zijn bijna niet te onderscheiden van echte houten vloeren. Het nadeel van een houten vloer is dat deze vaak om extra onderhoud vraagt. Daarnaast kunnen de aparte vloerdelen gaan werken, waardoor het resultaat uiteindelijk minder mooi wordt. Daarnaast is een originele houten vloer niet kras- of slijtvast, waardoor deze na verloop van tijd aan kwaliteit inlevert. Bij PVC vloeren is dit echter niet het geval. Deze zijn een stuk slijtvaster en kunnen tegen een stootje. Zo geniet je veel langer van een geweldige uitstraling.

Hygiënisch

PVC vloeren zijn zeer gemakkelijk schoon te maken. Enkel regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer netjes te houden. Daarnaast blijven stofdeeltjes op de vloer liggen, waardoor deze makkelijk te verwijderen zijn. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld tapijt, waarin huisstofmijt zich kan vestigen. Als je snel last hebt van allergieën of gevoelig bent voor luchtweginfecties, zijn PVC vloeren uit hygiënisch standpunt een prima idee.

Geluiddempend

Woon je in een appartement, tussenwoning of flat? Dan weet je waarschijnlijk heel goed hoe vervelend het kan zijn om contact- of omgevingsgeluiden van de woningen nabij jullie te horen. Omgekeerd wil je dit effect uiteraard ook niet creëren. Er bestaan speciale uitvoeringen van PVC die extra geluiddempend zijn gemaakt. Zo voorkom je geluidsoverlast en geniet je zelf ook van minder lawaai in huis. De geluiddempende kwaliteiten van de PVC vloer zijn niet alleen in tussenwoningen, appartementen of flats een goed idee, maar kunnen ook fijn zijn voor gezinnen met kinderen. Zo voorkom je geluidsoverlast door kinderen die boven rondstampen. Genieten van een oase van rust, wat wil je als ouder nog meer?

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl