wooninrichting

Woninginrichting


Interieur is ‘in’. De inrichting van het interieur bepaalt de uitstraling van de verblijfsruimte. Inrichtingselementen als meubels, banken maar ook kleuren accentueren de sfeer. Het inrichten van de kamers vormt niet alleen de finishing touch, het is ook een persoonlijke creatie. Je smaak bepaalt immers de sfeer die de ruimte krijgt.

Vorig jaar werd bijna 16 miljard aan producten voor wonen en interieur besteed. Een groeiend bedrag, dat aangeeft dat de inrichting steeds belangrijker wordt gevonden.

Banken

Low living en loungen zijn dé sleutelwoorden als het gaat om het nieuwe zitten. Banken en relaxfauteuils zijn vooral laag, maar ook diep en vaak op alle mogelijke manieren verstelbaar. Losse items zoals proefjes en hockers, leefkussens voor op de vloer en woonplaids, kleden de zithoek aan. Spannende stoffen en gedurfde kleurencombinaties zorgen voor de juiste touch.

Banken
zijn vandaag de dag vooral laag, breed en diep. Ze hebben zeer brede zitkussens en heel veel losse rugkussens om de diepe zit op te vullen; soms wel drie lagen dik. Heel leuk staat het om voor deze rugkussens een contrasterende kleur of opeenvolgende ton-sur-ton kleuren te kiezen en/of een ander materiaal, bijvoorbeeld vilt. In de lounge-trend passen ook items zoals de intieme love-seat, de zitzak, het extra lange sofa-element, lage salontafels, zittafels, lage en brede dressoirs, dikke karpetten en royale vloerkussens.

Zonwering / raamdecoratie

Binnenzonwering tempert de warmte, regelt de lichtinval en biedt gepaste privacy. Maar raamdecoratie draagt ook bij aan de sfeer in huis. De nieuwste collecties vallen op door een decoratief samenspel van materiaal, vorm, kleur en dessinering.

Qua vorm onderscheiden we enerzijds de strakke lamellen, (micro)-jaloezieën en rolgordijnen en aan de andere kant de speelsere plissés en vouw- en opneemgordijnen die de stof losjes en sierlijk plooien of optrekken. Lamellen en jaloezieën bieden als extra voordeel dat ook de lichtinval er perfect mee geregeld kan worden. Halfgeopend filteren ze overdag het binnenvallende licht, zonder dat inkijk mogelijk is. In gesloten stand houden ze ‘s avonds alle nieuwsgierige blikken buiten de deur. Binnenzonweringen zijn er in transparante, semi- transparante, ondoorzichtige en verduisterende varianten. Wie de warmte optimaal wil temperen, doet met gemetalliseerde uitvoeringen een slimme keuze. Bij dergelijke zonweringen zit aan de raamzijde een dun laagje aluminium, waardoor ‘s zomers de zon gereflecteerd wordt en ‘s winters de kostbare warmte binnen blijft.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl