Zelf huis verkopen

Zelf huis verkopen


De 5 redenen om zelf je huis verkopen!

Steeds meer verkopers kiezen ervoor om zelf hun huis te verkopen. Hiermee kun je een hoop geld besparen, aangezien makelaars forse bedragen vragen voor hun werkzaamheden. Zeker in de huidige markt, waarbij er veel vraag is en weinig aanbod, kan het zeer lonend zijn om je huis zelf te verkopen. Maar hoe gaat dit in zijn werk en waar moet je rekening mee houden? In dit artikel kun je 5 redenen ontdekken om zelf je huis te verkopen!

1. Eigen beslissingen maken

Door zelf je huis te verkopen heb je volledig de regie in handen. Indien je graag de controle hebt, is deze verkoopmethode écht iets voor jou! Je kunt advertenties inrichten op jouw manier en promoten waar je dit zelf graag wil doen. Ook de vraagprijs is helemaal naar jouw wens, doordat je zelf de volledige zeggenschap hierover hebt.

2. Kosten besparen zonder makelaar

Wanneer een makelaar jou helpt bij het verkopen van je woning, zal je vaak veel geld kwijt zijn aan courtage. De courtage die een makelaar vraagt ligt vaak rond de 1,5%, wat bij een gemiddelde koopwoning op kan lopen tot duizenden euro’s. Deze courtage wordt berekend voor alle werkzaamheden, waarbij de makelaar zijn kennis en ervaring inzet, om zo jouw woning te verkopen en het gehele proces te regelen. Echter, je kunt zelf ook een hoop taken uitvoeren, waardoor je een hoop kosten kunt besparen. Doordat de vraag naar woningen groot is, kan een bericht op social media al genoeg zijn om de juiste koper te vinden. Jouw netwerk kan dit bericht eenvoudig delen, waardoor het bereik van jouw bericht enorm kan toenemen. Op deze manier kun je gratis adverteren, maar er zijn meer manieren om geld te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het maken van de verkoopfoto’s of zelf de bezichtigingen doen.

3. Kennis maken met potentiële kopers

Door zelf de touwtjes in handen te houden, heb je zelf meer invloed op wie de nieuwe bewoners worden. Zeker wanneer jouw huis van grote emotionele waarde is, kan dit punt van groot belang zijn. Indien je bijvoorbeeld niet wil dat de nieuwe bewoners het hele huis verbouwen en de tuin op de schop nemen, kun je dit meenemen bij het verkopen van de woning. Ook kun je jouw woning gunnen aan een bepaalde partij. Indien iemand binnen jouw netwerk interesse in de woning heeft, kun je direct met diegene om de tafel. Op deze manier is het ook eenvoudiger om jouw wensen kenbaar te maken, aangezien de kans groot is dat je jouw netwerk meer vertrouwd dan onbekende kopers.

4. Verkoop op jouw tempo

Een ander voordeel bij het zelf verkopen van je huis is dat alles op jouw tempo kan. Zo hoef je bij het verkopen van je huis geen druk te voelen. Zeker wanneer je zelf de onderhandelingen doet, kun je druk ervaren van de verschillende potentiële kopers. Door zelf de regie te houden en jouw wensen duidelijk te maken, kun je dit voorkomen. Ook wanneer emotioneel lastig is om je woning te verkopen, kun je zonder makelaar bepalen wanneer het goed voelt om te verkopen. Voor veel mensen is hun woning van grote emotionele waarde, waardoor het lastig kan zijn om afscheid te nemen. Daarnaast kun je juist snel overgaan tot verkoop, indien je zelf een nieuw droomhuis hebt gevonden.

5. Jij bent de deskundige over jouw huis

Vaak woon je al jaren in de betreffende woning en ken je de gehele buurt. Je weet alle gezellige plekken in de omgeving en weet waar de beste kledingwinkels en gezellige terrassen zijn. Maar daarnaast kan je ook vertellen wat de fijne plekken binnenshuis zijn. Geen makelaar kan beter vertellen hoe het wonen in jouw huis is! Voor de kopende partij kan het zeer prettig zijn om al deze ervaringen en kennis te horen. De grote angst voor vele kopers zijn bijvoorbeeld vervelende buren of dieren in de omgeving, die je ‘s nachts of ‘s ochtends wakker maken. Om nog maar niet te spreken over het verkeer. Jij bent dag en nacht in en rond de woning te vinden, dus kunt hier alles over vertellen. Deze ervaringen maken de woning een stuk persoonlijker, waardoor potentiële kopers zich direct een stuk meer thuis voelen!

Zelf huis verkopen

Door zelf je huis te verkopen zal je kunnen profiteren van verschillende voordelen. Je hebt de controle en kan de verkoop op jouw manier invullen. Ook kun je een hoop geld besparen, doordat je geen courtage hoeft te betalen. Indien je de verkoop toch professioneel aan wil pakken, kun je altijd voor specifieke klussen een ervaren vakman inschakelen. Voordat je zelf je huis gaat verkopen, is het handig om goed te onderzoeken wat je allemaal te wachten staat en hoe je dit aan gaat pakken.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl