tips aanschaffen parasol

3 tips voor het aanschaffen van een parasol


Over enkele weken kunnen we weer genieten van (hopelijk) prachtig lenteweer! Daarom zijn veel mensen op dit moment druk in de weer met het aanpakken van hun tuin. Onkruid en dode bloemen verwijderen, tuintegels controleren en de huidige tuinmeubels checken. Wellicht denk je er zelfs over na om een nieuwe parasol aan te schaffen.

Vorig jaar is met dat prachtige zomerweer wel gebleken dat het creëren van schaduw enorm belangrijk is. Natuurlijk zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Denk bijvoorbeeld aan een zonnewering, luiken of schaduwdoeken, toch wordt de parasol nog steeds het vaakst gekozen. Logisch ook, deze is een stuk mobieler en kan naar wens op een andere plek worden geplaatst. Zo heb je altijd een handig hulpmiddel in de tuin om op iedere plek schaduw te creëren. De populariteit voor de parasol heeft echter ook zijn keerzijde. Inmiddels zijn ze verkrijgbaar in alle soorten en maten. Talloze keuzes die jij moet maken bij het aanschaffen van een parasol. Maar waar moet je precies op letten? Onderstaand geven we tips en adviezen voor het aanschaffen van een nieuwe parasol!

Waar moet de parasol aan voldoen?

Allereerst is het belangrijk om jouw persoonlijke wensen op een rijtje te zetten. Waar moet de parasol voor jou aan voldoen? Hierbij speelt vooral de locatie waarin de parasol komt te staan een belangrijke rol. In een kleine tuin is het bijvoorbeeld niet aan te raden om een (te) grote parasol aan te schaffen. De kans is dan groot dat hij tegen de schutting of heg aan komt te staan. Hierdoor kan de parasol beschadigd raken. Het is belangrijk dat er altijd een beetje ruimte overblijft. Bovendien heb je ook een minder grote parasol nodig als de te beschaduwen oppervlakte ook helemaal niet zo groot is.

Zet voor jezelf op een rijtje waar de parasol aan moet voldoen. Op basis van dit wensenlijstje is het maken van een definitieve keuze straks een stuk eenvoudiger.

waar moet een parasol aan voldoen

Zweefparasol, stokparasol of muurparasol?

Parasols zijn tegenwoordig verkrijgbaar in alle soorten en maten. De meest verkochte parasols op dit moment zijn de zweefparasol, muurparasol en de stokparasol. Maar wat is het verschil tussen deze parasols?

  • Zweefparasol, de naam zegt het eigenlijk al. Deze parasol zweeft als het ware boven jouw terras. Het grootste voordeel van een zweefparasol is dat je minder last hebt van een parasolpaal. De parasol kan eenvoudig naast een tuinset worden geplaatst en zal hiermee niet in de weg staan. Daarnaast wordt zo het gehele terras voorzien van schaduw. Dankzij de kantelbare mogelijkheden van de zweefparasol van parasol-shop.nl is het mogelijk om de zon op elk moment van de dag te weren.
  • De stokparasol is het meest traditioneel uit dit lijstje. Bijna iedereen is opgegroeid met een stokparasol in de tuin. Kenmerkend voor deze parasol is de stok die in het midden van de parasol is geplaatst. Het voordeel van deze parasol is dat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen en opbergen. Bovendien is de stokparasol verkrijgbaar in meerdere soorten en afmetingen.
  • Een muurparasol wordt vaak gebruikt op balkons en terrassen waar de ruimte beperkt is. Het frame van de parasol wordt bevestigd aan de muren buitenshuis. Hierdoor neemt de parasol geen verdere ruimte in beslag.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl