besparen op internet

4 Tips voor het besparen op internet, bellen en TV


Anno 2018 kunnen we niet meer zonder de digitale wereld. Even snel het weer checken voordat je naar het strand gaat, dat lekkere recept opzoeken, vervolgens bel je nog even je vrienden om een tijd af te spreken en dood je de tijd achter de televisie. Als we naar het bovenstaande voorbeeld kijken zien we dat dit soort momenten maar een klein stukje van een gehele dag beslaan. Heb jij wel eens echt goed je verbruik van internet, bellen en TV onder de loep genomen? Meer kennis over je verbruik geeft je de mogelijkheid om een abonnement te vinden die bij jou past. Een abonnement dat bij jouw behoeftes aansluit kan je zomaar honderden euro’s per jaar schelen. In dit artikel geven je wat extra tips om te besparen op internet, bellen en TV.

besparen internet en bellen

Alles bij één provider

Internet, bellen en TV bij één provider nemen kan je enorm veel geld schelen per jaar. Alles in 1 vergelijken is een manier om de verschillende alles in 1 pakketten onder de loep te nemen. Stem het abonnement af met jouw verbruik en geniet van de bijkomende (financiële) voordelen. Het is uiteraard ook enorm handig dat je niet overal verschillende abonnementen hebt lopen. Niks vervelender dan losse facturen en verschillende bedragen die op tijd betaald moeten worden. Daarnaast hoef je ook niet meerdere keren aansluitkosten te betalen en dat scheelt weer in je portemmonee!

Hoe snel moet jouw internet zijn?

Bedenk eerst goed hoeveel tijd je doorbrengt op het internet. Niet alleen het aantal uren per dag, maar ook de bezigheden op het web zijn belangrijk om in je berekening mee te nemen. Als je kiest voor een zeer sterke internetverbinding en je vervolgens enkel wat struint op social media kanalen en af en toe eens een mailtje stuurt is dat uiteraard zonde van je geld. Een zware internetverbinding is vooral geschikt voor mensen die veel downloaden, video’s kijken of games spelen op het internet. Ook als meerdere mensen gebruik maken van één internetverbinding is het verstandig om voor de zwaardere variant te kiezen.
Je televisieverbruik afstemmen op het aantal zenders

Veel providers geven je de keuze om extra zenders aan te schaffen. Klinkt natuurlijk geweldig om nog meer op je televisie te kunnen zien, maar maak je hier ook daadwerkelijk gebruik van? Als jij bijna altijd blijft hangen op de publieke en bekende commerciële zenders is dit wel een beetje zonde van je geld. Je betaalt immers flink voor een zenderpakket. Gebruik je deze zenders nooit? Stap dan snel over op een abonnement zonder alle extra zenders.

internet

Bellen? Daar heb je toch een mobiele telefoon voor?

Vooral voor jongeren klinkt het als een overbodig iets: de huistelefoon. Naarmate de jaren verstreken zagen we dan ook een duidelijke daling van het telefoonverkeer via de traditionele huistelefoon. Dat zorgt er inmiddels ook voor dat bellen meestal gratis in het pakket zit. Is dit niet het geval? Zorg er dan voor dat je kiest voor een pakket zonder bellen en bespaar gemakkelijk een paar euro’s. Je kunt ook alles in 1 vergelijken om er zeker van te zijn dat je niets teveel uitgeeft aan bellen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl