4 tips om jouw vloer langer mooi te houden

4 tips om jouw vloer langer mooi te houden


Heb jij jouw huis een make-over gegeven en hierbij gekozen voor een nieuwe vloer? Dan snappen wij heel goed dat je er alles aan doet om deze zo lang mogelijk schoon en mooi te houden. Toch is het bijna niet te voorkomen dat je vloer beschadigd. Alhoewel dit je vloer vaak mooier maakt, wil je niet dat hij binnen een jaar kapot oogt. Daarom is het goed om jouw vloer te beschermen en op de juiste manier schoon te maken. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan onderstaande tips! 

  1. Maak je vloer schoon

Het lijkt allemaal voor de hand liggend, maar het schoonmaken van je vloer kan er wel degelijk voor zorgen dat jouw vloer langer mooi blijft. Vuil, zoals zand en steentjes, kunnen er namelijk voor zorgen dat je snel krassen krijgt. Daarom raden we je aan om eens in de 5 dagen je vloer vuilvrij te maken. gebruik hiervoor een niet te harde bezem. Deze kan er namelijk voor zorgen dat je krassen achterlaat. Ben je meer van het stofzuiven? Zorg er dan voor dat je stofzuiger lekker rolt. Wanneer er een van de wieltjes vast zit, kan dit ook voor beschadiging zorgen. 

  1. Schuif zo min mogelijk met je meubels

Staat jouw kast, tafel of tv meubel op zijn plaats? Schuif er dan zo min mogelijk meer mee. Het schuiven van zware meubels zorgt namelijk voor beschadiging. Het kan natuurlijk voorkomen dat je je meubels wilt verplaatsen, bijvoorbeeld als je de vloer eronder wilt schoonmaken. Daarom is het goed meubelglijders te gebruiken. Ook is het schuiven van je stoelen niet te vermijden. Plak vilt onder stoelen om hier de beschadiging tegen te gaan. 

vilt onder stoelen

  1. Regulier de luchtvochtigheid

Vloeren van hout of laminaat kunnen niet zo goed tegen vocht. Te veel vocht kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de vloer krom trekt. Het is belangrijk dat de temperatuur en de luchtvochtigheid goed worden gereguleerd in jouw woning. De ideale temperatuur voor in huis is 20° Celsius met een luchtvochtigheid tussen de 60 en 70%.

  1. Gebruik weinig water

Bovenstaande tip geldt ook bij het dweilen van jouw vloer. Hierbij is het belangrijk dat je nooit te veel water gebruikt. Zorg er daarom voor dat je dweil altijd goed uitgewrongen is voordat je begint met dweilen. Gebruik daarnaast nooit te veel schoonmaakmiddel. Dit kan er namelijk voor zorgen dat vuil aan de vloer blijft plakken. 

 

Met deze 4 tips zorg jij ervoor dat jouw mooie vloer langer mooi blijft. 

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl