gietvloeren-beton

4 voordelen van gietvloeren in huis


Heb je ooit wel eens op de vloer van openbare instellingen gelet? In 9 van de 10 gevallen wordt er gebruik gemaakt van een gietvloer. Dit is voornamelijk in gebouwen waar de hygiëne een belangrijke rol speelt, denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen of sportscholen. Inmiddels zien we dat de gietvloer ook steeds vaker in woningen wordt gebruikt. Dat is ook eigenlijk helemaal niet zo vreemd als we een blik werpen op de talloze voordelen van deze vloeren. Ben jij nog niet bekend met gietvloeren en ben je nieuwsgierig wat deze voor jouw woning kunnen betekenen? Wij hebben de belangrijkste voordelen van gietvloeren in huis voor jou op een rijtje gezet.

1.         Zeer lange levensduur

De zeer lange levensduur van een gietvloer is vaak de doorslaggevende factor om voor deze vloer te kiezen. Gemiddeld spreken we over een levensduur van 30 tot maar liefst 50 jaar! Dat is beduidend hoger dan elk ander type vloer. Hiermee kies je niet alleen voor een zeer duurzaam alternatief maar kan je er ook op rekenen dat de vloer voorlopig niet meer vervangen hoeft te worden.

De levensduur van een gietvloer ontstaat door een bijzondere techniek. De vloer bestaat uit meerdere lagen die naadloos op elkaar worden gezet. Mede hierdoor is het onderhoud ontzettend eenvoudig en kunnen vloeistoffen de vloer niet aantasten. Bij Coatingvloer.nl vind je een breed assortiment aan gietvloeren voor particulier en professioneel gebruik.

2.         Goed te combineren met vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming in huis. Dit verhoogt het wooncomfort en bied je de mogelijkheid om heerlijk met blote voeten door het huis te struinen. Daarnaast is het mogelijk om de huidige energiekosten drastisch te verlagen. Dat klinkt uiteraard als een gigantische win-win situatie maar dat is niet altijd het geval. Veel type vloeren zijn niet geschikt in combinatie met vloerverwarming. Een gietvloer is dat echter wel. Hierdoor kan je onbezorgd genieten van jouw eigen vloer, zonder bang te zijn voor de risico’s voor de levensduur.

3.         Enorm veelzijdig

Nog een groot voordeel van gietvloeren: ze zijn ontzettend veelzijdig. Gietvloeren bestaan in werkelijk alle soorten en maten, waardoor er altijd wel één te vinden is die bij jouw interieur past. Zo kan je de vloer helemaal aanpassen op eigen smaak en de huidige interieurstijl. Daarnaast is de vloer tijdloos, waardoor deze met vrijwel elk ander interieur te combineren is. Zo heb je lang plezier van een chique en moderne uitstraling.

4.         Ideaal voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren

Als jong gezin is het soms moeilijk om de juiste vloer te vinden. Met enige regelmaat zie je een beker drinken om gaan en speelgoed wordt met harde kracht op de vloer gesmeten. Bij sommige type vloeren is dit niet bevorderlijk voor de kwaliteit en levensduur. Dit geldt ook voor gezinnen met huisdieren. Door de nodige haren en ongelukjes kan de kwaliteit van de vloer zeer snel achteruit gaan. Een gietvloer is echter slijtvast en vochtbestendig. Bovendien is deze ook nog eens gemakkelijk te reinigen als dat nodig is. Kortom: op een gietvloer mag wél geleefd worden.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl