5 redenen om te kiezen voor Italiaans design


Italiaans design is helemaal hot anno 2018! We zien steeds meer Italiaanse merken die de Nederlandse markt veroveren. Niet alleen meubels zijn zeer populair, maar er is ook veel vraag naar verlichting en decoraties. Flos is een Italiaans merk die enorm veel naamsbekendheid heeft vergaard in de Benelux. Zij maken Italiaanse design verlichting tegen een leuke prijs. Maar waar komt die interesse voor het Italiaanse design eigenlijk vandaan en waarom raken we hier steeds meer verliefd op? Wij geven je 5 redenen om te kiezen voor een Italiaans design.

1.         Tijdloos design

Waarom kiezen voor Italiaans design als er al zoveel verschillende merken uit diverse landen op de markt zijn? Veel mensen zullen direct de tijdloze uitstraling van de producten aanvoeren. Of het nu gaat om de meubels, verlichting of de decoraties: het Italiaanse design is tijdloos. In welke setting of tijd je deze producten ook zou gebruiken, het plaatje klopt altijd. Alleen nog wat design lampen uit Italië om het plaatje compleet te maken en je zit de komende jaren goed.

Italiaans design lamp

2.         Hoge kwaliteit

Italianen staan bekend om passie voor alles wat ze doen. Ook in de meubels en accessoires die zij maken vinden we dit terug. Kwaliteit staat dan ook hoog in het vaandel en dat is voor veel meubelspeciaalzaken de reden om de producten te verkopen. Tegenwoordig kijken we steeds meer naar duurzame opties om ons interieur mee te verrijken. Met meubels en accessoires van Italiaans design weet je in elk geval zeker dat ze zeer lang meegaan, zodat je er lang plezier van hebt.

3.         Kleurrijk en eigenwijs

Italianen hebben een feilloos gevoel voor stijl en het uitkiezen van de juiste stoffen. Hierdoor is elk meubelstuk een cadeautje. Dit gevoel voor stijl en het bijzondere kleurgebruik zie je eigenlijk maar weinig terug bij Nederlandse ontwerpers. Ook het eigenwijze karakter van de Italianen geeft een stukje kwaliteit en uniekheid aan hun producten. Alles wordt met passie gemaakt en dat zie je terug in het resultaat.

4.         Comfort gaat voor alles

In het verleden was het Italiaanse design niet erg populair in de Benelux. Vooral de oncomfortabele meubels waren een domper. Inmiddels is het Italiaanse design enorm verbeterd en kunnen we genieten van optimaal comfort en een bijzonder design. Dit zorgt er mede voor dat de Italiaanse meubels nu een heel stuk beter aanslaan in Nederland.

5.         Uniek

Tegenwoordig is het erg moeilijk om nog uniek te blijven met je interieur. Ga op een zondagmiddag eens langs de Ikea om te bekijken hoeveel mensen dezelfde meubeltjes en accessoires aanschaffen. Ergens heel zonde natuurlijk! We streven allemaal naar iets wat ons bijzonder maakt. Iets wat kan dienen als een pronkstuk in onze woning. Geef je woning een finishing touch met een Italiaans pronkstuk en je hebt direct een geheel andere sfeer te pakken. Nog een voordeel: alles past bij een Italiaans design, ook je ‘Billy’ nachtkastje dus. Maak het af met design verlichting van een bekend Italiaans merk en je zit voorlopig helemaal goed.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl