geld lenen voor huis

Geld lenen voor een woning: praktische tips & informatie


Veel mensen denken dat een hypotheek altijd de beste lening is voor een woning. Maar wat als je minder dan € 25.000 wilt lenen voor opknapwerkzaamheden van het huis of de aanschaf van een nieuwe keuken of badkamer? In veel gevallen ben je dan goedkoper uit met een persoonlijke lening. Dit omdat het rentepercentage veel lager ligt, waardoor de totaalkosten van de lening ook lager komt te liggen. Wil jij geld lenen voor een woning en ben je benieuwd waar je precies op moet letten en hoe je het voordeligst uit bent? In dit artikel geven we praktische tips & informatie.

Meerdere leningen op jouw naam? Zo los je dit op!

Heb je al meerdere leningen op jouw naam staan? Geen probleem! Maar dit betekent vaak wel dat je goedkoper uit zal zijn als je alle leningen bij één verstrekker afsluit. Maar hoe doe je dit bij leningen die al maanden- of jarenlang op jouw naam staan? Simpel: laat de lening oversluiten.

Als je meerdere leningen hebt lopen, betaal je meestal enorm veel rente. Vooral de kleinere leningen kunnen enorm duur uitpakken. Als je de lening laat oversluiten, sluit je slechts één nieuwe lening af om alle andere leningen direct af te lossen. Hierdoor betaal je dikwijls veel minder rente. Bekijk echter wel of het mogelijk is om de andere leningen boetevrij af te lossen, anders loop je het risico dat de schuld alleen maar hoger oploopt.

geld lening voor een woning

Welke lening is geschikt?

Is je huis nodig toe aan een flinke opknapbeurt, maar zijn je financiële reserves de afgelopen tijd enorm uitgedund? Dan is het bekostigen van de verbouwing vaak aantrekkelijker met het afsluiten van een lening dan het verhogen van de hypotheek. Als je minder dan € 25.000 wilt lenen, is het in vrijwel alle gevallen aantrekkelijker om een lening af te sluiten. Dit komt vooral doordat je bij het verhogen van de hypotheek weer voor nieuwe taxatie-, afsluit-, en notariskosten komt te staan. Daarnaast zijn er ook nog veel leningen voor woningen waarbij je van renteaftrek geniet. Maar welke lening is eigenlijk geschikt?

Geld lenen voor je woning kan op verschillende manieren. Vaak wordt gekozen voor een persoonlijke lening, doorlopend krediet of lening met leenvoordeel voor huizenbezitters. Welke voor jou de beste keuze is, is vooral afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeuren.

Bij een persoonlijke lening leen je eenmalig een vast bedrag. Hierover betaal je vervolgens rente gedurende een vastgesteld looptermijn. Als je kiest voor een kort looptermijn, betaal je maandelijks meer maar ben je uiteindelijk ook minder geld kwijt. Als je nog wat extra’s achter de hand wilt hebben is een doorlopend krediet een uitstekende keuze. Hierbij bepaal je zelf welk bedrag je opneemt en wanneer. Als je een koopwoning hebt en de lening gebruikt om je woning op te knappen, kan een persoonlijke lening voor huisbezitters een slimme keuze zijn. Hierbij betaal je dikwijls minder rente. Kies voor lening vergelijken om snel te zien met welke lening jij het voordeligst uit zal zijn!

 

You may also like

Hoe onderhoud je kunstgras?

Een patchkast kopen

Wat is een serverkast?

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl