De afwerking van een gietvloer

De afwerking van een gietvloer


Ben je op zoek naar een veelzijdige vloer met een lange levensduur? Kies dan voor een gietvloer. Deze vloer zie je steeds vaker verschijnen op inspiratiesites als Pinterest. En dat is eigenlijk niet voor niets. De vloer is gelegd binnen een aantal dagen, is zeer slijtvast en kan geleverd worden in verschillende uitvoeringen. Zo is er een passende oplossing beschikbaar voor elk interieur. Wij vertellen je graag meer over de soorten afwerkingen van een gietvloer.

Kleur en glans

Denk je bij een gietvloer aan een ondergrond in een neutrale kleur zoals wit of grijs? Natuurlijk behoort dat ook tot de opties, maar er zijn wat dat betreft nog veel meer mogelijkheden. Ondertussen heb je ruime keuze uit verschillende RAL-kleuren en is het zelfs mogelijk om te kiezen voor meerdere tinten in de vloer wanneer dit beter bij je interieur of de stijl van je bedrijf past. Vind je een glanzende ondergrond iets te heftig voor de betreffende ruimte? Dan kan de gietvloer ook voorzien worden van een matte glans.

kleur en glas gietvloer

Een troffelvloer

Een gietvloer krijgt verschillende eigenschappen door de samenstelling. Zo kan er tijdens de productie bijvoorbeeld grind toegevoegd worden aan het geheel. Dit resulteert dan in een troffelvloer (wordt ook wel mortelvloer genoemd). Het grind zorgt voor een hogere dichtheid van de ondergrond zelf, waardoor het uitermate bestand is tegen situatie waar sprake is van zware belasting (denk aan garages en andere industriële gebouwen). Daarnaast is deze gietvloer zeer geschikt voor woningen omdat deze ondergrond prima valt te combineren met een vloerverwarming. De warmte wordt in dit geval door de vloer gelaten, waardoor de ruimte sneller de gewenste temperatuur krijgt. Zo hoef je minder te stoken en dat scheelt weer extra kosten op de energierekening.

troffelvloer

Coating

Een gietvloer wordt niet alleen gelegd in woonruimtes, maar ook in situaties waar sprake is van zware belasting. Denk hierbij aan fabrieken, garages en heftrucks. Om te zorgen dat de gietvloer in dit geval beschermd blijft tegen krassen en andere slijtage, wordt de gietvloer voorzien van een beschermende coating. Hierdoor blijft de ondergrond de mooie kwaliteit behouden. Daarnaast is deze coating bestand tegen water en zware chemicaliën. Er zijn echter ook nog andere coatings verkrijgbaar, zoals een versie met geluiddempende toplaag of eentje die geschikt is om te combineren met vloerverwarming. Een overzicht van de mogelijkheden en een indicatie van de prijzen vind je op gietvloerprijzen.nl.

Een unieke presentatie

Is de huisstijl van je onderneming gewaagd en zou je graag iets hiervan terug willen zien in je bedrijfsruimte? Kies dan voor een coating met je eigen logo. Dit zal ongetwijfeld opvallen in positieve zin. Maak de vloer het centrale punt van je bedrijfsruimte en stem de kleur van de muren hier op af. Door de naadloze afwerking van de vloer houd je de ondergrond eenvoudig schoon, zodat je gietvloer met logo het stralende middelpunt blijft. Wil je graag meer weten? Kijk op gietvloerrotterdam.nl voor meer informatie en voorbeelden van de mogelijkheden.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl