goed matras slapen

Een goed matras is de basis van lekker wonen!


Een goede gezondheid is de basis voor fijn en comfortabel wonen. Om onze lichaam en geest gezond te houden is het van essentieel belang dat we er een gezonde levensstijl op na houden. Hierbij is vrijwel niets zo belangrijk als voldoende slaap. Dit kan echter best lastig zijn als je matras niet lekker ligt. Het zal je misschien verbazen hoeveel mensen in Nederland te maken krijgen met slapeloze nachten en dagelijkse ongemakken door het gebruik van een slecht of verouderd matras. Dit terwijl alle matrassen er op het eerste gezicht hetzelfde uitzien. Toch zijn er enorm veel verschillende soorten en maten, zoals we ook wel zien bij speciaalzaken zoals Matrasaanhuis.nl, en is er wel degelijk verschil in kwaliteit. Door te slapen op een slecht matras of een matras van verkeerd materiaal is de kans groot dat je te maken krijgt met fysieke ongemakken, zoals rug- en nekklachten en ook huisstofmijt is een veelgehoord probleem onder allergiegevoelige mensen. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij de aankoop van een matras en hoe vaak je een matras moet vernieuwen.

Kies je voor hard of zacht?

De meningen zijn altijd verdeeld als deze vraag voorgelegd wordt. De één zweert bij een hard matras en de ander vindt het fijner als het matras een stuk zachter is. Als we experts moeten geloven is een harder matras iets fijner om het lichaam te ondersteunen. Dat neemt niet weg dat het niet comfortabel mag zijn en dat te hard ook niet goed is. Belangrijk bij een nieuw matras is dat er aangegeven wordt dat het matras de natuurlijke S-vorm van de ruggengraat ondersteunt. Zodra dit niet het geval is of als de ondersteuning zo minimaal is dat je wegzakt in het matras, kan je last krijgen van vervelende rugklachten en dat zorgt er weer voor dat de nachtrust verstoord wordt. Of je voor een hard of een wat zachter matras kiest is voornamelijk aan jou, maar zorg er wel voor dat je altijd kiest voor een kwalitatief matras met keurmerk.

soort matras

Hoe vaak moet je een matras vervangen?

De meeste mensen weten niet precies hoe lang ze met een matras kunnen doen. Toch is het wel van essentieel belang dat je hiervan op de hoogte bent. Een slecht matras kan immers invloed hebben op je fysieke gesteldheid en je nachtrust verstoren. Het maakt hierbij niet uit of je de hoofdprijs voor een matras hebt betaald of niet. De prijs van een matras is zelden een doorslaggevende factor als het gaat om kwaliteit of levensduur. Wel scheelt het vaak in stoffering en dikte, hierbij is het voornamelijk aan jou wat je prettiger vindt. De levensduur van een matras bedraagt gemiddeld zo’n 8 jaar voordat het vervangen moet worden. Vervuiling speelt een grote rol in het aftakelingsproces van het matras. Dit ontstaat voornamelijk door transpiratie. Iedereen transpireert in bed en dit trekt uiteindelijk in de poriën van het matras, waar het de vochtregulatie en de flexibiliteit van het matras aantast. Bovendien neemt de veerkracht van het matras met de tijd af. Je kunt dit zien als slijtage van het matras doordat deze vaak wordt gebruikt. Het advies is dan ook om een matras minstens elk 8 jaar te vernieuwen, dit is ongeacht de prijs of kwaliteit van het matras.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl