Woonkamer inrichten warm: 3 tips en ideeën


Een woonkamer inrichten warm is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. We kennen allemaal het gevoel wel dat we een ruimte instappen en overspoelt worden met een warm en aangenaam gevoel. Dit maakt een woning al gauw een fijne plek om in te verblijven. Je woonkamer warm inrichten is dan ook zeer belangrijk als je je echt ‘thuis’ wilt kunnen voelen in je eigen woning. Daarnaast is het woonkamer inrichten warm ook nog eens ontzettend leuk om te doen. Zo creëer je immers een heerlijke en aangename sfeer om in thuis te komen. Lekker bijkomen op de bank met een hapje en een drankje in een aangename woonkamer. In dit artikel leggen we je uit hoe het woonkamer inrichten warm gemakkelijk kan worden toegepast in je eigen interieur.

Woonkamer inrichten warm: gebruik warme kleuren

Bij het woonkamer inrichten warm is het allereerst belangrijk om bij jezelf na te gaan wat er precies aangepast moet worden om een warme sfeer te creëren. Soms is het goedkoper om je woonkamer te restylen, uiteraard is het dan wel belangrijk dat je hetzelfde doel voor ogen houdt: je woonkamer een boost van sfeer en gezelligheid mee te geven. De simpelste manier om dit voor elkaar te krijgen is door het gebruik van warme en sfeervolle kleuren. Sterker nog: deze kunnen eigen niet ontbreken in een warme woonkamerinrichting. Wist je dat de kleuren die wij voor ons interieur gebruiken voor een groot deel de sfeer van onze woning bepalen? Dit zegt maar weer eens hoeveel je eigenlijk met het gebruik van de juiste kleuren kunt doen. Warme kleuren als rood, oranje en geel worden vaak gebruikt voor sfeervolle woonkamers. Wees niet bang: dit betekent niet dat je je gehele woonkamer opeens in fel oranje hoeft te schilderen. Ook subtiele tinten van deze kleuren voldoen perfect aan het plaatje van een sfeervolle woonkamerinrichting. Tip: combineer warme kleuren met een basiskleur zoals grijs, bruin of lichtblauw. Bepaal zelf welke kleuren het beste passen bij jouw interieur en smaak. Wil je liever niks veranderen aan de muren? Ga dan voor meubels in warme kleuren.

Woonkamer inrichten warm: verlichting

Verlichting speelt misschien wel de grootste rol als je de woonkamer inrichten warm tot een groot succes wilt maken. Je kunt niet alleen met verschillende soorten armaturen spelen, maar ook met het soort verlichting. Neem bijvoorbeeld nooit wit licht als je een warmere sfeer wilt creëren. Ga liever voor warmere sfeerverlichting. Plaats bijvoorbeeld verschillende kleine lampjes in de woonkamer. Deze geven direct een leuk en warm effect zodra ze aangaan. Een grote staande lamp doet het ook altijd goed. Ga bijvoorbeeld voor een bijzonder exemplaar zodat je overdag ook nog eens kan genieten van een waar pronkstuk in de hoek van de kamer. Tip: gebruik in de winters veel kaarsen en waxinelichtjes om de woonkamer nog warmer en sfeervoller te maken.

Woonkamer inrichten warm: materiaalgebruik

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die een rol spelen bij het woonkamer inrichten warm, maar het materiaalgebruik behoort zeker tot 1 van de belangrijkste onderdelen voor een warme woonkamerinrichting. Vooral natuurlijke materialen zijn zeer sfeerbepalend voor de woonkamer. Gebruik bijvoorbeeld een warm wollen vloerkleed. Dit is niet alleen heerlijk warm aan de voeten in de winter, maar ook nog eens perfect om de warme en knusse sfeer te weergeven in de kamer. Gebruik wat plaids of dekens om je stoelen en bank mee te versieren. Ook rieten manden of krukjes doen het goed in elk interieur en geven je woning een echte sfeerboost om het woonkamer inrichten warm tot een groot succes te maken.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl