betaalbare vloeren

Een betaalbare nieuwe vloer


De aanschaf van een nieuwe vloer kan flink in de kosten lopen. Wat je betaald voor een vloer hangt af van verschillende factoren zoals het materiaal dat gebruikt is, de kwaliteit en het merk. Bovenop dit alles kunnen dan ook nog eens extra kosten komen voor bijvoorbeeld het leggen van een vloer en de benodigdheden zoals een ondervloer. Gelukkig zijn er ook genoeg alternatieven om tegen een lagere prijs aan vloeren te komen van de beste kwaliteit. Dan moet je niet denken aan eenvoudig laminaat uit de aanbieding maar vloeren van echt eikenhout of bijvoorbeeld vinyl.

Verschillende soorten vloeren

Het uitzoeken van een vloer kan nog een hele opgave zijn. Er zijn veel verschillende soorten vloeren van hoge kwaliteit die je vaak goedkoper kunt kopen dan dat je denkt. Dit zijn vloeren gemaakt van vinyl, pvc of echte houten vloeren. Ook laminaat, gietvloeren en tapijt vloeren zijn soorten die veel gebruikt worden. De soorten vloeren zijn onderling ook weer onder te verdelen in verschillende soorten. Hierbij wordt vaak onderscheid gemaakt in het motief, vormgeving, kleur en soort. Houten vloeren kunnen bijvoorbeeld gemaakt zijn van verschillende houtsoorten.

Restpartijen

Een goedkope vloer is niet moeilijk om te vinden, je moet alleen wel weten waar je deze kunt vinden. Als je een vloer gaat kopen bij een vloerenspecialist betaal je vaak de volledige prijs. Soms is er een aanbieding, maar dan ben je alsnog meer kwijt dan wanneer je een vloer koopt die afkomstig is uit een restpartij. Een restpartij is een vloer die over is uit de voorraad van een vloerenspecialist. Ook zijn restpartijen vaak vloeren die zijn ingekocht voor een klant, maar waar teveel van is gekocht. Om van de overige vloeren af te komen worden deze tegen een scherpe prijs in de markt gezet.

Goedkope vloer

Restpartijen van vloeren zijn dus een goede manier om een goedkope vloer aan te schaffen. Je betaald dan minder dan de gebruikelijke prijs en krijgt in ruil daarvoor vaak een vloer van hoge kwaliteit en van het beste materiaal. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is de vloer te laten leggen of zelf aan de slag te gaan. Je moet er dan wel voor zorgen dat je de juiste benodigdheden en gereedschappen hebt. Denk hierbij aan een ondervloer en eventueel plinten om de vloer mee af te werken.

Zelf leggen of laten leggen?

Je kunt ervoor kiezen om de net gekochte goedkope vloer zelf te leggen. Als je handig bent en het juiste gereedschap hebt dan scheelt dit een hoop in de kosten en ben je nog goedkoper uit dan wanneer je de vloer laat leggen. Voor sommige vloeren is het echter beter om iemand in te huren die hierin gespecialiseerd is. Denk hierbij aan het leggen van parket of vinyl. Natuurlijk kun je ook beter de vloer laten leggen als je zelf over twee linker handen beschikt of niet het juiste gereedschap tot je beschikking hebt. Je mag dan wel een goedkope vloer hebben gekocht, maar je wilt deze wel mooi in huis hebben liggen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl