Blokhut inrichting

Blokhut inrichting: creatieve ideeën voor een blokhut


Blokhutten en tuinhuizen worden steeds populairder in Nederland. De meeste mensen die over een blokhut of tuinhuis beschikken, gebruiken deze als een handige opbergruimte. Maar je kan ze ook heel goed inrichten als een extra leef, werk, speel of klusruimte. Ontdek in dit artikel wat er allemaal mogelijk is met een blokhut of tuinhuis!

Wat is een blokhut?

Maar eerst, wat is een blokhut eigenlijk? En wat is het verschil tussen een blokhut en een tuinhuis? De blokhut is ontstaan in Scandinavië en besneeuwde berggebieden in Midden-Europa. Veel mensen denken bij een blokhut dan ook direct aan deze gebieden. Het grootste verschil tussen een blokhut en een tuinhuis zit hem in de constructie. Bij een blokhut worden boomstammen op elkaar gestapeld. Dit zorgt voor een stevige constructie en ziet er daarnaast prachtig en sfeervol uit. Een blokhut heeft een traditionele en robuuste uitstraling.

Blokhut Inspiratie

Vaak wordt een blokhut gebruik als een handige opbergruimte, maar tegenwoordig worden blokhutten op meerdere creatieve manieren ingericht. Hieronder worden een aantal voorbeelden gegeven voor een ideale inrichting van je blokhut.

Een inspirerende kantoorruimte

Thuiswerken wordt steeds populairder door de toenemende drukte op de wegen en sporen. En de steeds verder ontwikkelende technologie maakt het eenvoudig om thuis net zo effectief te werken als op kantoor. Maar heb je in je eigen huis geen ruimte voor een kantoor? Mis je een plek waar je ongestoord aan het werk kan? Dan is een blokhut de perfecte oplossing om eenvoudig en snel extra ruimte te creëren. Vervolgens kun je de blokhut perfect inrichten als jouw eigen, rustige en fijne werkplek. Plaats een comfortabele stoel of bank in de blokhut en je kunt er ook nog heerlijk ontspannen!

Een praktische hobbyruimte

In eerste instantie is een blokhut ideaal als extra opbergruimte. Veel mensen bergen er tuinaccessoires in op, zoals tuinstoelen, tuinkussen etc. Ben je het liefst de hele dag in de tuin bezig? Dan kun je een blokhut ook goed gebruiken als opbergruimte voor tuingereedschap. Of hou je van klussen? Dan kun je de blokhut perfect inzetten als klusruimte met bijvoorbeeld een handige werkbank. Op deze manier verander je een standaard blokhut in een prachtige nieuwe hobbyruimte.

 

Een praktische hobbyruimte

Een tweede woonkamer

Naast een praktische opbergruimte en een inspirerende kantoorruimte kan een blokhut ook dienen als een tweede woonkamer of gastenverblijf. Zo geniet je van een verlengstuk van je woonkamer in huis, terwijl je dichter bij de natuur zit. Je creëert daarmee een plek om ongestoord te relaxen en te ontspannen. Want wat is er nu fijner dan in de lente en zomermaanden heerlijk te genieten, borrelen en barbecueën in je eigen tuin?

Andere praktische en creatieve oplossingen zijn bijvoorbeeld een atelier, een sauna, een fitnessruimte of wat dacht je van een speelruimte of gameroom voor de kinderen? Kortom: met een blokhut of tuinhuis kan je alle kanten op.

Langsgaan bij een showroom

Heb je nog geen blokhut of tuinhuis en ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je inspiratie opdoen? Dan is langsgaan bij een showroom een goed idee. Kijk bijvoorbeeld eens bij Blokhutwinkel.nl in Zutphen. Zij hebben de grootste showroom van Europa voor Blokhutten, tuinhuizen en Veranda’s met maar liefst 100 modellen opgesteld. Kijk voor meer informatie op Blokhutwinkel.nl.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl