Creëer je eigen rustige omgeving

Creëer je eigen rustige omgeving


Je hebt net een nieuw huis gekocht! Je bent super blij met je nieuwe huis, want je hebt ook nog eens een mooie grote achtertuin. Wanneer je aan je tuin denkt, dan zie je al helemaal voor je hoe je tijdens de zomer leuke zomerfeestjes geeft of gezellig zult barbecueën met de familie. Tijdens de koude dagen kun je ook gezellig in je tuin zitten, maar dan natuurlijk wel met een kampvuurtje, een haard en lekkere warme dekens. Nu sta je op het punt om je droomtuin te creëren waar je lekker tot rust kunt komen, alleen heb je geen idee hoe. Geen zorgen! In dit artikel vertellen wij je hoe je rust in je tuin kunt creëren!

Scheiding

Allereerst is het goed om je tuin goed af te bakenen. Door dit te doen is het duidelijk waar jouw tuin eindigt en de tuin van je buren begint. Het is ook een ideale manier je tuin een rustgevende uitstraling te geven. Daarvoor zul je natuurlijk tuinhekken nodig hebben. Met het plaatsen van schuttingen kun je al een rustgevende omgeving creëren. Er zijn schuttingen in vele maten en soorten, daarom is het goed om in de winkel te kijken wat jij leuk vindt.  Mocht je meer van een landelijke en natuurlijke omgeving houden? Dan is een schapenhek echt iets voor jou. Je kunt een schapenhek in hazelaar en kastanjehout kopen. Het is raadzaam om eerst te kijken welk soort schapenhek je mooier vindt voor jouw tuin.

Schoonmaak

Voordat je de hekken plaats, is het belangrijk om jouw tuin helemaal schoon te maken. Haal je tuinhandschoenen uit de kast, hark, bezem en hogedrukspuit erbij. Pluk al het onkruid weg. Als je het met de wortel weet weg te krijgen, dan voorkom je dat het sneller terug groeit. Wanneer alles schoon is, dan kun je het aarde netjes harken. Is jouw tuin betegeld? Dan kun je de tegels schoonmaken met een bezem en hoge drukspuit. Vergeet ook niet de muren in de tuin mee te nemen.

Laatste tips

Wanneer je tuin schoon is en de schutting of schapenhek geplaatst zijn, dan kun je je tuin gaan indelen. Tegenwoordig zijn natuurlijke en neutrale tinten helemaal in. Dit zal je tuin een rustige uitstraling geven. Ook voor je tuin is het goed om te denken in termen van “less is more”.

Kortom, om rust te creëren in je tuin is het goed schoon te maken af te scheiden. Daarnaast kun je het afmaken met neutrale en natuurlijke tinten in je tuin. Veel succes!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl