Verschillende soorten verzekeringen voor je woning


Als je je eigen woning koopt is het erg belangrijk om je te verzekeren tegen vervelende onverwachtse gebeurtenissen. Er zijn verschillende soorten verzekeringen die relevant kunnen zijn voor jou en die belangrijk zijn om af te sluiten. Sommige worden door de hypotheekverstrekker verplicht gesteld maar anderen zijn ook erg belangrijk en kunnen je uiteindelijk een hoop kosten besparen. Wij hebben 3 verzekeringen voor je op een rijtje gezet om je meer informatie te geven over de voordelen en verschillen ervan.

Inboedel- en opstalverzekering

Een inboedel- en opstalverzekering wordt vaak door hypotheekverstrekkers verplicht gesteld. Het is normaal gesproken geen verplichte verzekering maar het is niet aan te raden om dit niet af te sluiten. Deze verzekering beschermd je tegen materiele schade door bijvoorbeeld brand, slecht weer, ontploffing of inbraak. Het is mogelijk om een inboedelverzekering bij een andere verzekeraar af te sluiten dan je opstalverzekering, maar dit is niet aan te raden. Het is namelijk gemakkelijker als je dit bij dezelfde verzekeraar doet.

glasschade verzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering beschermd je tegen de kosten van de schade die jij per ongeluk aan de spullen van een ander toebrengt. Dit kan schade zijn door jezelf of door jouw spullen, bijvoorbeeld als iemand verongelukt door iets wat jij in de tuin op de vloer hebt liggen. Als deze persoon vervolgens naar het ziekenhuis moet, worden er kosten in rekening gebracht. Voor deze kosten ben jij verantwoordelijk maar met behulp van een aansprakelijkheidsverzekering, valt deze binnen je dekking en hoef je je hierover geen zorgen te maken.

Overlijdensrisicoverzekering

Bij sommige banken wordt het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering verplicht gesteld. Deze verzekering is voor als je komt te overlijden, er wordt dan een bedrag uitgekeerd aan je nabestaanden zodat zij de woonlasten nog steeds kunnen betalen. Als je overleden bent zullen zij jouw inkomen namelijk moeten missen, maar om in de woning te mogen blijven moeten zij nog steeds de financiële verplichtingen voldoen. Vaak wordt deze verzekering verplicht gesteld als de hoogte van je hypotheek niet in verhouding met je woningwaarde is. Deze verzekering kan je nabestaanden flink helpen en een hoop ellende besparen.

Bron: Brandverzekering-simulatie.be

 

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl