drie handige tips is uw koelkast zo weer schoon

Met deze drie handige tips is uw koelkast zo weer schoon!


Zo eens in de zoveel tijd is het weer zover: je keuken heeft een opfrisbeurt nodig. Hierbij hoort helaas ook het schoonmaken van je koelkast. Dit is namelijk de grootste bron van bacteriën in je hele keuken. Je kunt zelfs energie besparen met het schoonmaken van je koelkast! Het lijkt misschien een grote klus, maar het kan ook heel gemakkelijk aan de hand van deze 3 stappen.

Tijdstip kiezen

Allereerst is het belangrijk om een handig tijdstip te kiezen voor dit karweitje. Als je dit goed doet, kan dat je veel tijd besparen. Het is bijvoorbeeld een goed idee om je koelkast schoon te maken voordat je je boodschappen gaat doen. Als je koelkast minder vol zit, hoef je er ook veel minder spullen uit te halen voordat je kunt beginnen. Als je klaar bent, kun je je schone koelkast ook weer goed vullen met je nieuwe producten. Dit geeft een opgeruimd gevoel en zal je stimuleren om je koelkast langer schoon te houden.

Verschillende onderdelen

Je koelkast bestaat uit een hoop verschillende onderdelen. Deze moet je natuurlijk allemaal schoonmaken. Haal als eerst alle losse onderdelen uit de koelkast en laat deze weken in een sopje. Maak hierna deze onderdelen droog, om te voorkomen dat er vocht in je koelkast komt. Hierna ga je door naar de binnenkant. Gebruik een sopje met soda erin en een doekje en maak de binnenkant goed schoon. Ga langs alle randen en vergeet de hoekjes niet! Als laatste moet je ook nog even kijken naar de achterkant van je koelkast. Hier zit vaak een afvoergaatje. Het is belangrijk dat je deze goed schoonmaakt met bijvoorbeeld een wattenstaafje.

Spullen terugzetten

Als je koelkast goed schoon en droog is, kun je de etenswaren weer terugzetten. Als je het écht goed wil doen, kun je met een doekje over de onderkanten gaan om te zorgen dat het vuil niet opnieuw je koelkast inkomt. Hierna kun je al je spullen een goede plek in de koelkast geven en zo is je koelkast weer helemaal schoon en opgeruimd!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl