redenen kopen winterdekbed

4 redenen om een winterdekbed aan te schaffen


De wintermaanden staan in het teken van gezelligheid, tijd met elkaar doorbrengen in het kaarslicht, spelletjesavonden, plezier in de sneeuw en ga zo maar door. Toch is niet iedereen onverdeeld positief over de winter. Zij zien enkel de nadelen: de kou, slecht weer, donkere dagen en veel te korte nachten. Niet alleen buitenshuis speelt de kou hen parten, ook de nachtrust wordt sterk verstoord. Zij hebben de grootste moeite om zich ’s nachts warm te houden. Hierdoor vallen ze slecht in slaap en worden ze ook regelmatig weer wakker. Enkele onrustige nachten op een rij is niet goed voor het humeur of de gezondheid. De oplossing voor dit probleem is de aanschaf van een winterdekbed. Wij geven je 4 redenen om een speciaal winterdekbed aan te schaffen.

1.         Dé ultieme oplossing voor iedere koukleum

Waarom zou je kiezen voor een speciaal winterdekbed als er tegenwoordig ook enorm veel 4-seizoenendekbedden verkrijgbaar zijn? Ben je niet voordeliger uit als je kiest voor een multifunctioneel dekbed? Misschien wel, de vraag is echter of deze voldoende warmte biedt. Een 4-seizoenendekbed is gericht op het bieden van warmte in verschillende seizoenen. Hierbij is er rekening gehouden met de wensen van de gemiddelde Nederlander. Maar gelden deze ook voor jou? Als ware koukleum kan het voorkomen dat een 4-seizoenendekbed niet voldoende warmte biedt in de winter. In dat geval is de enige oplossing een speciaal winterdekbed. Deze geniet van warmteklasse 1 en is daarmee het warmste dekbed wat op de markt verkrijgbaar is.

2.         Besparen op de energiekosten

Wist je dat een winterdekbed van www.whitecloudz.nl ook nog eens kan bijdragen aan een lagere energierekening? Een dekbed uit warmteklasse 1 kan zoveel warmte bieden, dat het niet meer nodig is om de verwarming in de slaapkamer aan te zetten. Dit zorgt niet alleen voor een betere nachtrust, maar ook nog eens voor een aanzienlijke verlaging van de jaarlijkse gaskosten.

3.         Goede vochthuishouding

Gemiddeld verlies je circa een halve liter vocht per nacht. Hier kan je niets aan veranderen, maar het is wel essentieel dat je dekbed hier tegen bestand is. Je wilt immers niet iedere ochtend wakker worden onder een klam dekbed. Dit kan zelfs de nachtrust verstoren. Gelukkig zijn speciale winterdekbedden ingesteld op een juiste vochthuishouding. Er is niet alleen sprake van de juiste warmteafgifte, maar een goed winterdekbed zorgt er ook voor dat wakker worden onder een klam dekbed niet meer nodig is.

4.         Verschillende soorten en maten

Een winterdekbed is verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende soorten en maten. Daardoor is er altijd wel een dekbed die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren en wensen. Slaap je onder je huidige dekbedvulling niet goed? Kies dan eens voor een andere vulling. Elk type dekbedvulling kent zijn eigen voor- en nadelen. Vraag om advies aan de leverancier van de dekbedden en bekijk welke kenmerken voor jou van belang zijn. Het verzamelen van voldoende informatie komt uiteindelijk ten goede voor de nachtrust. Bij het winterdekbed kunnen we de volgende soorten dekbedvullingen onderscheiden:

  • Donzen vullingen
  • Wol
  • Katoenen dekbedvullingen
  • Bamboe vulling
  • Synthetische dekbedvullingen

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl