Drie redenen om over te stappen op een cilinderslot

Drie redenen om over te stappen op een cilinderslot


Je woning met je kostbare spullen erin wil je goed beschermen tegen inbrekers. Geen enkele vorm van beveiliging garandeert dat inbrekers wegblijven, maar hoe beter het hang- en sluitwerk op orde is, hoe moeilijker je het de inbrekers maakt. Daarmee verklein je de kans op een bezoek van criminelen aanzienlijk. Je deuren voorzien van kwalitatief hoogwaardige cilindersloten is een goede stap om dit te bereiken. Lees hieronder waarom een cilinderslot kopen een goed idee is.

1. Cilindersloten vormen een behoorlijk obstakel voor ongewenste bezoekers. Je hebt dan uiteraard wel een cilinderslot van goede kwaliteit nodig. Een goede graadmeter is het SKG-keurmerk. Deze afkorting staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw, maar besef wel dat alleen het SKG-keurmerk nog niets zegt over de kwaliteit van een cilinderslot. Met sterren wordt de kwaliteit van het slot aangeduid, waarbij geldt dat een slot met drie sterren de beste bescherming biedt tegen inbrekers. Hierbij gaat men uit van de tijd die een inbreker nodig heeft om het slot te kunnen forceren. Weliswaar is vrijwel elk slot binnen vijf à tien minuten door een geroutineerde inbreker te kraken, maar voor een inbreker maken een paar minuten al heel wat uit.

2. Een cilinderslot is eenvoudig te monteren. Het is uiteraard wel van belang dat de maat van het slot exact overeen komt met de grootte van het gat en de dikte van de deur. Hiervoor worden standaard afmetingen gehanteerd. Het uitgangspunt is de twee maal de dikte van de cilinder, met het schroefgat in het midden. De verschillende formaten lopen steeds met vijf millimeter op. Een zeer gangbare maat is 30/45 en wordt toegepast op deuren die een standaard dikte van zestig millimeter hebben, met een verdikking van vijftien millimeter aan één zijde.

3. De levensduur van een cilinderslot is lang. Veel langer dan bijvoorbeeld een elektrisch slot, waarmee na verloop van tijd vaak storingen ontstaan. Bij een mechanisch slot, waaronder de cilindersloten vallen, heb je dergelijke problemen niet. Je mag van een goed cilinderslot verwachten dat je het zonder noemenswaardige problemen tot wel 200.000 keer open of dicht kunt draaien. Zou je tien maal op een dag de sleutel omdraaien, dan gaat zo’n slot dus een halve eeuw mee! Daarmee wordt een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit bereikt. Een voorwaarde daarbij is wel dat je regelmatig wat onderhoud pleegt door er wat slotspray in te spuiten.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl