Duo gordijn zwart

Duo rolgordijn: kies voor verrassend anders!


Met de aanschaf van nieuwe raambekleding bepaal je voor een groot gedeelte de uitstraling van jouw interieur. Vaak wordt er te licht gedacht over de uitwerking die raambekleding  op ons interieur heeft. Kenners weten echter heel goed dat de juiste gordijnen een grote invloed hebben op de stijl van je woning. Rolgordijnen behoren tot de meest gekozen raambekleding in ons land. Van het zogenaamde duo rolgordijn hebben we echter veel minder gehoord. Dit terwijl je met deze keuze je interieur op een verrassende manier kunt complimenteren. Bovendien geniet je ook nog eens van de talloze voordelen van het traditionele rolgordijnen. In dit artikel vertellen we je meer over het duo rolgordijn en over de talloze voordelen van deze unieke raambekleding.

Wat bedoelen we met een duo rolgordijn?

Bij een duo rolgordijn moeten veel mensen direct denken aan twee verschillende gordijnen. Dit is echter niet het geval. Een duo rolgordijn ziet er eigenlijk precies hetzelfde uit als een gewoon rolgordijn. Het enige verschil is dat uit twee banen stof bestaat. Deze banen worden onderbroken met een aantal doorzichtige stukken. Dit resulteert in een enorm hoge functionaliteit van het gordijn. De banen kunnen immers langs elkaar heen bewegen, waardoor het gordijn in meerdere standen te zetten is. Dit in tegenstelling tot het traditionele rolgordijn, waarbij het enkel mogelijk is om deze te openen en te sluiten. Deze functie heeft er voor gezorgd dat veel mensen hem kennen onder de namen: ‘roljaloezie’ en ‘dag en nacht rolgordijn’.

wat is duo rolgordijn

De voordelen van een duo rolgordijn

Wie kiest voor een duo rolgordijn, kiest tegelijkertijd ook voor talloze mogelijkheden en voordelen. Ben jij benieuwd wat een duo rolgordijn voor jouw interieur kan betekenen? Wij hebben de belangrijkste voordelen alvast voor jou op een rijtje gezet:

  • Duo rolgordijnen oefenen veel invloed uit op de uitstraling van een woning. Deze gordijnen zijn zeer aantrekkelijk om te zien en zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Hierdoor is er altijd wel een gordijn die past bij jouw interieurstijl en smaak. Je kunt ook gemakkelijk contrast aanbrengen door een drukke of juist rustige kleur te gebruiken. Zo creëer je een speels effect in de woning en geniet je van een geweldige sfeer!
  • Regel eenvoudig de hoeveelheid zonlicht in huis: duo rolgordijnen beschikken over een enorme functionaliteit als het gaat om de regulering van het zonlicht in huis. Doordat de banen langs elkaar heen bewegen is het mogelijk om op elk moment van de dag de regulatie van het zonlicht aan te passen. Het is niet voor niets dat ze deze raambekleding ook wel het ‘dag en nacht rolgordijn’ noemen. Overdag kies je voor een natuurlijke lichtval en als de avond val kan je het licht eenvoudig buitensluiten.
  • Verhoog de privacy in huis: er is niets vervelender dan buren die telkens de woning in gluren. Dit gaat vaak niet eens bewust. Loop zelf maar eens langs een woning zonder raambekleding, je aandacht wordt direct getrokken door de mensen die hier wonen. Met duo rolgordijnen verhoog je in één klap de privacy in huis. Daarnaast is het gordijn eenvoudig te bedienen als je tijdelijk meer of juist minder behoefte hebt aan privacy.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl