Stoffen of lederen meubels? Alle voor- en nadelen op een rij

Stoffen of lederen meubels? Alle voor- en nadelen op een rij


Nieuwe meubels kopen is altijd een uitdaging. Niet alleen om te vinden wat je zoekt, maar ook om een keuze te maken uit het enorme aanbod. Op het gebied van meubilair en materiaal is er tegenwoordig immers ontzettend veel te vinden. Hoe maak je dan de juiste keuze? Twee van de meest populaire materialen zijn stof en leder.

Als je op zoek bent naar nieuw meubilair is het dan ook goed om voor een meubelzaak te kiezen waar ze allerlei verschillende materialen verkopen. Dat als je je oog laat vallen op een lederen hoeksalon, dat er ook een stoffen alternatief verkrijgbaar is. Op die manier kun je zelf de keuze maken. Afhankelijk van je eigen wensen en word je niet verplicht, omdat er simpelweg geen andere optie is. Maar waar kies je voor? Wat is nu de beste keuze? Stoffen of lederen meubels? Om je te helpen bij het maken van die keuze, hebben we alle voor- en nadelen op een rij gezet.

Voor- en nadelen van stoffen meubels

Stoffen meubels bieden je direct een nostalgisch gevoel. Stoffen meubels zag je vroeger immers bijna alleen maar. Daarnaast bieden ze ook een zekere mate van comfort die je bij lederen meubels niet gauw zal behalen. Er gaat niets boven lekker neerploffen op een zachte, stoffen bank. Ook op warme dagen kunnen stoffen meubels een stuk prettiger zijn in gebruik. Dit omdat leer al gauw te warm wordt en ook erg zweterig kan zijn. Wanneer jij met blote benen op een leren meubels plaatsneemt, dan zal je al snel een plakkerig gevoel krijgen. Niet echt comfortabel.

Stof is daarnaast minder gevoelig voor krassen en beschadigingen. Ze kunnen echt wel tegen een stootje. Daarentegen verlangen ze wel erg veel extra onderhoud. Zo kan stof meubilair een flinke uitdaging zijn wanneer je huisdieren en/of jonge kinderen hebt. Een pakje sap over je stoffen bank, een hond die even al zijn haren uitklopt over de bank en je bent direct dagen aan het schrobben. En dan nog maar afwachten of het weer zo mooi wordt als dat het was.

Nog een groot nadeel van stoffen meubels is dat ze erg allergiegevoelig zijn. De huisstofmijt kan zich hier uitstekend in nestelen. Iets wat enorme gevolgen heeft voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Voor- en nadelen leren meubels

Lederen meubels geven de woning direct een stoere en luxueuze uitstraling. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel gemakkelijk in onderhoud. Is er iets omgevallen? Geen probleem! Even een doekje over de bank en het ziet er weer als nieuw uit. Wel zijn leren banken een stuk gevoeliger voor krassen. Een rits van een schoen kan al een vervelende kras achterlaten in de bekleding.

Een lederen bank is hypoallergeen. Dat betekent dat het een prima alternatief is voor mensen die kampen met allergieën. Zij zullen hier veel minder last van hebben door het gebruik van lederen meubels.

Conclusie

Beide materialen beschikken over zowel voor- als nadelen. Wat de beste keuze is, is vooral afhankelijk van de eigen wensen. Bepaal daarom van tevoren wat jij het belangrijkste vindt voor jouw meubels, waar ze aan moeten voldoen en welk budget je precies in gedachten hebt.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl