voordelen stucen schilderen

Wat zijn de voordelen van stucen ten opzichte van schilderen?


Een muur moet afgewerkt worden, net zoals een plafond. In principe hoeft dit overigens niet beslist, maar toch kiest de ruime meerderheid van de Nederlanders ervoor. Dat is logisch, want je woning zal er met behulp van de afwerking een stuk beter uit zien. Het afwerken van een wand of plafond kan gedaan worden op een aantal manieren. Zo kun je behang plakken, maar ook kun je het oppervlak betegelen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de muur of het plafond te stucen of te verven. Een muur of plafonds stucen is zeker een populaire keuze, waarbij je een aantal opties hebt. Hierbij kun je onder meer denken aan pleisterwerk of sausklaar stucen waarna je het alsnog kunt verven. Op lange termijn wordt stucen gezien als een betere keuze dan verven. Waarom dit het geval is lees je hieronder.

Meerdere structuren

Natuurlijk is het bij het schilderen van een muur of plafond mogelijk om verscheidene korrelstructuren aan te brengen op het oppervlak. Toch heb je nog een stuk meer opties qua structuren als je gebruik maakt van spachtelputz als soort spuitwerk. Hier is er net wat meer keuze tussen een fijne en een grove structuur. Bovendien kun je ook kiezen voor een uniek structuur door gebruik te maken van speciale technieken. Een goed voorbeeld hiervan is de waaiertechniek, waarmee je effecten creëert die niet mogelijk zijn met een kwast.

Duurzaam

Daarnaast is het stucen van een wand of plafond ook een stuk duurzamer dan het verven van het oppervlak. Dit is uiteraard het geval doordat de meeste soorten stucwerken een stuk langer mee zullen gaan dan de verf die je gebruikt bij het schilderen. Duurzaamheid is tegenwoordig natuurlijk een hot topic waar we veel mee bezig zijn, wat je dus kunt doen door te kiezen voor stucen in plaats van verven.

Goedkoper op de lange termijn

Doordat het stucwerk langer mee zal gaan dan de verf zullen de kosten op de lange termijn hoe dan ook lager liggen. Sowieso is het stucen van een wand of plafond helemaal niet zo duur. Er zijn namelijk opties verkrijgbaar voor in principe iedereen zijn of haar portemonnee. De goedkoopste optie is het zogenoemde spackspuiten. Met behulp van deze techniek kan een stukadoor in een extreem korte tijd veel vierkante meters stucen.

Stootvast

Als je een muur schildert dan zal dit nadelig zijn op het moment dat het beschadigd wordt. De verflaag zal dan snel doorboord worden, waardoor de onderliggende laag dus zichtbaar wordt. Naar alle waarschijnlijkheid heeft dit een andere kleur, wat natuurlijk erg lelijk is. Bij het stucwerk kan dit voorkomen worden. De gehele dikte zal namelijk dezelfde kleur hebben.

Geen oneffenheden

Als een muur of plafond niet helemaal glad is dan kan dit niet verborgen worden met schilderwerk. Het oppervlak moet dan eerst glad gemaakt worden. Bij stucwerk is dit niet het geval. Je kunt namelijk verschillende diktes aanbrengen, waardoor een dikkere laag de oneffenheden van de wand of plafond kan verbergen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl