Een woonkamer in bohemian stijl: mix and match van patronen en texturen 

Een woonkamer in bohemian stijl: mix and match van patronen en texturen 


Heb je wel eens iets gehoord van een woonkamer in bohemian stijl? Dit is vandaag de dag een erg geliefde woontrend, die dan ook rijkelijk vertegenwoordigd is in de meeste woonwinkels. Het zorgt meteen voor een erg sfeervol en gezellig gevoel en een woonkamer in bohemian stijl is erg makkelijk te realiseren binnen ieder type woning. Niet zo gek dus dat meer en meer woningeigenaren naar deze stijl neigen. Is je interesse gewekt en wil je graag weten hoe je deze stijl makkelijk in huis kunt halen? In dit blog geven we je een aantal handige woontips die je zelf toe kunt passen. 

Maak gebruik van warme kleuren en texturen 

Een woonkamer in bohemian stijl is snel te herkennen aan het kleurgebruik, bijvoorbeeld in het gebruik van de bijzettafels. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van voornamelijk warme kleuren. Denk daarbij aan okergeel, donkerbruin en een breed scala aan roodtinten. Zo is bijvoorbeeld ook terracotta een erg gewilde kleur voor een woonkamer in bohemian stijl. Dankzij deze uitgesproken kleuren, kun je ook erg makkelijk je eigen smaak terug laten komen in de ruimte. En hierdoor voel je je er vanaf het eerste moment al helemaal thuis. 

Investeer in een bank in een opvallende kleur of een uitgesproken materiaal 

Je weet het misschien maar al te goed. Voordat je kunt starten met het inrichten van een interieur, zoals het uitzoeken van een dressoir, moet de basis in huis goed zijn. Denk daarbij aan de juiste kleur of een behang op de muur, een fijne vloer en passende raamdecoratie. En is dit helemaal geregeld en ben je er dus voor de volle 100% tevreden mee? Dan is het de hoogste tijd om het interieur voor een woonkamer in bohemian stijl uit te gaan zoeken. Eerste keuze? Een bank in een opvallende kleur of een uitgesproken materiaal. Materialen zoals velvet en een ribstof doen het bijvoorbeeld bijzonder goed binnen deze woonstijl. 

Een woonkamer in bohemian stijl komt nóg beter tot zijn recht met de juiste soort woonaccessoires 

Op het moment dat je helemaal tevreden bent met het meubilair, kun je net even wat gerichter op zoek gaan naar de juiste soort woonaccessoires. Op deze manier komt een woonkamer in bohemian stijl namelijk nog beter tot zijn recht. Misschien merk je dat er een aantal accessoires ontbreken op een dressoir, de bank kan wel wat kussens gebruiken of het tv-meubel decoreer je graag met een aantal kleurrijke kandelaars en kaarsen. 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl