Hoelang gaat een tegelvloer mee

Hoelang gaat een tegelvloer mee?


De tegel is een van de duurzame bedekkingsmaterialen voor vloeren en wanden, niet alleen in woningen, maar ook in commerciële panden. Kwaliteit tegel outlet met PEI 4 of 5 kan een leven lang meegaan als deze correct wordt geïnstalleerd. Maar het betekent niet dat alle tegels zo’n lange levensduur hebben. Producten die niet duurzaam genoeg zijn, kunnen in gebieden met veel verkeer veel eerder versleten raken en hun uiterlijk verliezen en moeten binnen 15 – 20 jaar worden vervangen. Er zijn altijd een aantal factoren die bepalen hoe lang een vloertegel meegaat.

Installatie

Onjuist geïnstalleerde tegels zullen de levensduur aanzienlijk verkorten. Bij het zelf uitvoeren van de installatie dienen alle instructies van de fabrikant te worden opgevolgd. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de voorbereiding van de ondervloer en de installatieprocedures voor steunplaten. In de meeste gevallen moeten tegels eerder worden vervangen dan het hoort vanwege slecht voltooid werk op een bouwplaats. Professionele installatie van tegels zorgt voor langdurige prestaties.

tegelvloer

Onderhoud en reparatie

De tegel heeft geen speciaal onderhoud nodig. Technisch gezien, correct geïnstalleerd met een superieure geglazuurde slijtlaag, is de tegel onderhoudsvrij en niet alleen geschikt voor binnen-, maar ook voor buitentoepassingen. Ongeglazuurde tegels moeten regelmatig worden aangebracht. Gebroken door een zwaar gevallen voorwerp, kan de tegel professioneel worden vervangen zonder de hele vloer of muur te beïnvloeden. Maar scheiding van tegels van muren of ondervloer duidt duidelijk op een slechte initiële installatie en zal niet alleen extra tijd besteden aan het bevestigen van bepaalde onderdelen, maar het hele werk moet op de juiste manier opnieuw worden gedaan, wat extreem kostbaar kan zijn, maar de enige oplossing is het probleem.

Levensduur van de voeg

Grout speelt een cruciale rol in het algehele uiterlijk van tegels nadat deze is geïnstalleerd. Hoewel geglazuurde tegels niet-poreus zijn en geen water of andere vloeistoffen kunnen absorberen, heeft voegmiddel verschillende eigenschappen en moet het periodiek worden verzegeld om het oppervlak te beschermen en de levensduur te verlengen. Het kan een zeer tijdrovend proces zijn om alle naden tussen tegels schoon te maken om vuile voeg te verwijderen en een nieuwe aan te brengen.

Houd er ook rekening mee dat de fabrieksgarantie de tegel slechts gedurende een bepaalde periode dekt. De dekking kan variëren van 10 jaar tot levenslang en zal ervoor zorgen dat correct geïnstalleerde porseleinen tegels de structuur niet veranderen en het draagvermogen behouden gedurende een periode van dekking onder bepaalde omstandigheden. De fabrieksgarantie heeft niets te maken met een onjuiste installatie. Aannemer die tegels zal leggen, moet het werk garanderen. Afhankelijk van wie er wordt aangenomen, kan de garantie op de tegel installatie variëren van enkele maanden tot enkele jaren.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl