badkamer verbouwen

6 tips voor het afwerken van de badkamer


Een goede afwerking van de badkamer is van essentieel belang voor het eindresultaat. Waar je voorheen enkel de keuze had uit simpele tegels, zien we tegenwoordig steeds meer nieuwere materialen in de badkamer verschijnen. Wat dacht je van een bijzonder mozaïekpatroon, waterwerende verf of zelfs waterafstotend behang? De mogelijkheden zijn eindeloos! Wij geven je 6 tips voor de afwerking van jouw nieuwe badkamer.

1.         Badkamertegels

Badkamertegels worden het meest gekozen als wandafwerking voor de badkamer. Ze gedijen prima in een vochtige omgeving en geven jouw badkamer een luxe gevoel. Daarnaast zijn badkamertegels ontzettend veelzijdig, waardoor er altijd wel een soort of kleur te vinden is die bij jouw badkamerinterieur en stijl past. Ga je voor een tijdloze en neutrale badkamer? Kies dan voor lichte kleuren zoals wit, beige of grijs. Daarnaast is het mogelijk om de ruimte optisch te vergroten door het gebruik van wandtegels. Kies dan vooral voor lichte kleuren om de ruimte zo groot mogelijk te laten lijken.

2.         Mozaïek

Terwijl jij je uiterste best doet om de meest luxueuze badkamerartikelen te plaatsen, vergeet je al snel het belangrijkste: de afwerking. Je geniet van kwalitatieve producten van Grohe, maar de afwerking schiet er bij in. Zonde, nietwaar? Dankzij de opkomst van mozaïek patronen in de badkamer, geniet jij binnen mum van tijd van een afwerking die past bij deze luxe producten. Het plaatsen van mozaïek vraagt wel om een hoop tijd en geduld, veel mensen kiezen er dan ook voor om dit werkje uit te besteden aan een professional.

Extra tip: nog steeds op zoek naar badkamermeubels en accessoires die passen bij de luxueuze uitstraling van Mozaïek. Kies dan voor Grohe. Deze staan al jaren bekend om hun kwalitatieve en duurzame eigenschappen. Grohe producten bestel je hier!

3.         Verf of behang

Bij de afwerking in de badkamer zal je waarschijnlijk niet direct aan verf of behang denken. Toch kunnen deze een speciale touch aan deze ruimte geven. Kies hierbij wel voor waterafstotend behang en waterwerende verf, zo voorkom je dat de kwaliteit snel te wensen overlaat. Verf of behang kunnen nooit rechtstreeks bij een waterstraal geplaatst worden, maar zijn wel bestand tegen een hoge luchtvochtigheidsgraad. Plaats deze dan ook op wanden die niet rechtstreeks in contact staan met water, zo behoud je de kwaliteit.

4.         Plaatmaterialen

Plaatmaterialen zijn helemaal hip anno 2018 en dat zal naar verwachting de komende jaren ook zo blijven. Ook in de badkamers zien we deze steeds vaker terug. Ze bieden de gebruiker de mogelijkheid om eindeloos te experimenteren met verschillende stijlen en sferen in de badkamer. Vaak wordt er gebruik gemaakt van acryl- of glasplaten om de badkamer mee te verrijken. Deze komen tevens voor in verschillende soorten en maten, waardoor er altijd wel één is die past bij jouw badkamer.

5.         Betonlook in de badkamer

De industriële stijl is ontzettend populair in ons land en ook in de badkamer wordt deze steeds meer doorgevoerd. Toch is dat niet enorm makkelijk om te doen. Zo kan de wandafwerking al gauw voor problemen zorgen. Een simpel tegelwerkje is niet voldoende om de industriële stijl te complimenteren. In dat geval biedt de betonlook solaas. Deze is waterafstotend en kan doorgevoerd worden in de gehele badkamer, daarnaast biedt het een strakke, luxueuze en industriële uitstraling.

6.         Glanspleister of tadelakt

We kunnen het ons voorstellen als tadelakt niet direct een belletje doet rinkelen. Dit is een geheel nieuwe trend die overgewaaid is uit Marokko. Dit wordt ook wel een glanspleister genoemd en wordt gemaakt van natuurlijk hydraatkalk. Het voordeel van tadelakt is dat deze zeer waterbestendig is, hierdoor kan deze in de gehele badkamer doorgetrokken worden.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl