overkapping

Genieten van het buitenleven in eigen tuin


Genieten van het buitenleven in eigen tuin is voor veel mensen de ultieme droom. Nu de dagen weer langer worden is het heerlijk om je na een lange dag werken te settelen in je eigen tuin. Nog heel even de laatste zonnestraaltjes meepakken of rustig genieten van een lekker fris drankje. Dan nog even wroeten in de tuin en je dag is weer helemaal compleet. Toch is dit idealistische plaatje niet voor iedereen weggelegd. Tijd om daar verandering in te brengen!

Kom met een plan van aanpak

Is jouw tuin niet meer wat het geweest is? Kan deze wel wat groen gebruiken of ga je gewoon voor een gehele metamorfose? De lente is de perfecte tijd om je tuin eens goed onder handen te nemen. Laten we wel wezen: de lente geeft ons altijd genoeg inspiratie om eindelijk eens wat te gaan doen met onze groene vingers. Bedenk wat er echt nodig is om jouw dat ultieme buitenleven gevoel te geven. Schort het aan groen? Is de tuin gewoon niet echt meer van deze tijd? Schrijf alles op en bepaal hoeveel geld je hier maximaal aan uit wilt geven. Vervolgens kan jij aan de slag! Wij hebben al wat ideetjes voor je om je op weg te helpen.

Terrasoverkapping

Voor het ultieme buitenleven is enige vorm van overkapping toch wel gewenst. We zien terrasoverkappingen en veranda’s steeds vaker terug komen in verschillende tuintrends. Dat is natuurlijk ook niet zo gek: ons land staat immers bekend om zijn wisselvallige weer en de zomer is nooit echt standvastig. Met een terrasoverkapping breng jij de zomer al heel vroeg in de tuin en kan jij deze ook heel lang door laten gaan. Doordat je lekker beschut zit, is het de ideale loungeplek als de temperatuur net in de dubbele cijfers stijgt. Ook als je in het bezit bent van een kleine tuin is het mogelijk om een overkapping te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een klein stukje beschutting achter in de tuin: perfect om alsnog een loungeplekje te maken.

Stijlvolle buitenmeubels

Als de overkapping goed zit is het natuurlijk ook nog belangrijk dat er stijlvolle buitenmeubels geplaatst worden. Als je het in 1 keer goed wilt doen, kies je bij voorkeur voor meubels die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Zo kan je ze gerust het hele jaar door laten staan en dat scheelt weer in bergingsruimte! Tevens beschik je zo ook over de mogelijkheid om te genieten van het winterse zonnetje.

Zorg voor voldoende groen

We weten allemaal dat groen je tuin laat leven. Zorg dan ook voor diverse soorten beplanting en gebruik groene tuinafscheidingen om je tuin net wat natuurlijker te maken. Wil je tevens de frisse geur van het echte buitenleven in je tuin halen? Kies dan voor lavendelplanten of de Engelse roos. Zorg wel dat je rekening houdt met het onderhoud van diverse planten. Als je geen groene vingers hebt, kun je beter voor vrijwel onderhoudsvrije planten. Ook kunstgras is ideaal voor een onderhoudsarme tuin en geeft deze alsnog een stijlvolle en warme uitstraling.

You may also like

Hoe onderhoud je kunstgras?

Een patchkast kopen

Wat is een serverkast?

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl