ijsblokjesmachine

Altijd ijsblokjes in huis, zie je het al voor je?


Terwijl je heerlijk ligt te genieten van het zonnetje proost je met je vrienden op een nieuwe warme en zonnige dag. Terwijl je proost klinken de ijsklontjes tegen elkaar aan en kan jij genieten van de eerste slok van je verfrissende drankje. Dit klinkt bijna als een droom, nietwaar? Altijd ijsblokjes in huis hebben is niet zo makkelijk als gezegd. Natuurlijk kan je een siliconen mal kopen om ijsklontjes in te maken, maar zeg nou zelf: na het halen van 3 blokjes zijn die alweer leeg. En dan? Wachten tot er weer nieuwe ijsblokjes zijn gemaakt door je vriezer? Dat moet toch makkelijker kunnen? Dat kan zeker! Met een professionele ijsblokjesmachine sta jij voortaan nooit meer met lege handen. Zeker met de zomer in het vooruitzicht is dit de perfecte tijd om aan te komen met grover geschut! Maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf van een ijsblokjesmachine?

De plaatsing van een ijsblokjesmachine

Voordat je een ijsblokjesmachine aan gaat schaffen is het eerst belangrijk om te weten waar je deze gaat neerzetten. Zo zijn er mobiele ijsblokjesmachines die je vrijwel overal kunt plaatsen en handmatig gevuld moeten worden. De meeste machines moeten echter in de buurt staan van een elektriciteits- en wateraansluiting. Hier moet je uiteraard wel ruimte voor hebben. Nog mooier is natuurlijk als je in het bezit bent van een buitenkeuken met water- en elektriciteitsaansluiting. Zo maak je de collectie direct compleet met de ijsblokjesmachine. Helaas is niet iedereen zo gelukkig. Zorg dat ie eerst weet waar je de machine wilt zetten alvorens je hem aanschaft om nare verrassingen te komen.

Hoe werkt het koelsysteem?

Wat veel mensen niet weten is dat er een verschil zit in de verschillende koelsystemen van ijsblokjesmachines. Zo heb je machines die luchtgekoeld zijn en machines die watergekoeld zijn. Luchtgekoelde machines halen hun koelte uit de lucht. Om dit te bewerkstellen moet er voldoende zuivere lucht aanwezig zijn. Deze machines kunnen dan ook niet in elke omgeving geplaatst worden. Als je een ijsblokjesmachine in huis wilt halen zullen de watergekoelde machines een betere optie zijn. Deze moet aangesloten worden op een waterleiding, zodat de condenser kan koelen.

Kosten van een ijsblokjesmachine

De kosten van een ijsblokjesmachine zijn erg uiteenlopend. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. We raden wel aan om niet alleen op de aanschafprijs te letten, maar ook op het verbruik. Zo zal een watergekoelde ijsblokjesmachine iets meer in gebruik kosten omdat deze continue op het water staat aangesloten en soms ook behandeld moet worden met waterontharder om kalk tegen te gaan. Een ijsblokjesmachine is het over het algemeen heel duurzaam, waardoor je er heel wat jaren plezier van kunt beleven. Hierdoor is het ook een zeer slimme investering voor grote gezinnen en mensen die wel van een drankje met familieleden en kennissen houden. Een professionele ijsblokjesmachine voor in huis kost al gauw tussen de 200 en 500 euro.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl