gietvloer zelf leggen of uitbesteden

Gietvloer: zelf leggen of specialist inschakelen?


Wanneer jij je woning of bedrijfspand wilt voorzien van een nieuwe vloer, dan moet je wel rekening houden met een aantal kosten. Dit kan je verlagen door bijvoorbeeld op zoek te gaan naar goedkopere materialen. Maar bij een gietvloer wordt dat iets lastiger. In dat geval kan je op de kosten besparen door deze vloer zelf aan te leggen, zeker wanneer je een handige doe-het-zelver bent. Maar wat is in dit geval beter? Is het bijvoorbeeld echt nodig om een specialist in te schakelen voor deze klus?

Een vliegende start

Je hebt de nodige research gedaan en weet precies wat je moet doen om een mooi gietvloer te leggen. Dan is het nu nog zaak om alle materialen in te slaan. En dan het liefst zo voordelig mogelijk. Want door alle benodigde materialen kan het kostenplaatje flink oplopen. Epoxywinkel.nl biedt in dit geval een handige oplossing door middel van een doe-het-zelf-pakket. Hierin zitten alle materialen (dus ook de gereedschappen) die je nodig hebt voor het aanleggen van een gietvloer in de gewenste kleur. Om nog extra op de kosten te besparen kan je een bestelling plaatsen op basis van het aantal vierkante meters van het oppervlak. Zo kan jij gelijk aan de slag wanneer jij je bestelling ontvangen hebt.

gietvloer voorbeeld

Verschillende technieken

Twijfel je nog wat de beste optie is? Kijk dan ook eens goed naar wat voor gietvloer jij precies wilt. De specialist beheerst namelijk een aantal technieken die niet makkelijk na te bootsen zijn. Een voorbeeld hiervan is de pandomo vloer. Bij deze gietvloer wordt gebruik gemaakt van verschillende gepolijste lagen, zodat er verschillende tinten te zien zijn in de ondergrond (kijk voor meer inspiratie ook eens op betonlookvloer.nl). In dit geval kan het absoluut geen kwaad om meerdere offertes op te vragen bij verschillende specialisten, zodat je alsnog een gietvloer hebt tegen een voordelige prijs.

verschillende technieken gietvloer

Hulp inschakelen?

Heb je alle materialen in huis voor de aanleg van een gietvloer, maar begin je toch aan je eigen kunnen te twijfelen? Of zie je wat lastige obstakels in de vloer? Dan is het ook altijd mogelijk om te kiezen voor een middenweg: ga online op zoek naar een handige klusjesman. Of plaats een oproep op een forum waar deze specialisten te vinden zijn. Maak in dit geval wel duidelijke afspraken over de prijs en vraag naar ervaring of een portfolio van deze specialist, zodat je zeker weet dat je goed zit.

De verschillende prijzen

Maar wat zijn dan de kosten van de verschillende scenario’s? Dit hangt af van een aantal zaken, zoals de oppervlakte van de ruimte. Een doe-het-zelf pakket voor de gietvloer heb je al vanaf ongeveer € 15 per vierkante meter. Houd er wel rekening mee dat dit voor één laag is. Bij een gietvloer werk je met meerdere lagen, plus een beschermende coating. Wanneer je dit door een specialist laat doen, betaal je gemiddeld € 24 – € 75 per vierkante meter (afhankelijk van de soort vloer). Dit ligt hoger omdat je logischerwijs in dit geval ook arbeidsloon betaalt. Maar aan de andere kant ben je wel verzekerd van een professionele werkwijze. In sommige gevallen betaal je een lagere prijs bij een groot aantal vierkante meters (bijvoorbeeld wanneer je alle vloeren in je woning laat renoveren). Neem daarom contact op met de specialist en vraag naar de mogelijkheden.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl