schuinbeton wat is het

Kruipruimte opvullen met schuimbeton voor een betere leefomgeving


De kruipruimte is de ruimte die zich bevindt tussen de bodem en de onderkant van de begane grond. Op sommige plaatsen in Nederland kan het grondwater enorm hoog komen te staan. Dit zorgt er al snel voor dat de er water in de kruipruimte gaat staan. Hierdoor kan de woning erg vochtig worden en kunnen schimmels hun plekje veroveren in huis. We hoeven niet uit te leggen dat dit niet bijdraagt aan een gezonde leefomgeving. Als je een gezond woonklimaat wil creëren is het van essentieel belang dat er geen water kan blijven staan in de kruipruimte. Als dit niet wilt lukken is de kruipruimte opvullen met schuimbeton een goede oplossing. Tevens heeft schuimbeton nog veel meer voordelen, ook voor een houten vloer of voor een betere isolatie. Wil jij beton bestellen om van water in de kruipruimte af te komen? Bedenk dan wel dat schuimbeton heel anders is dan gewoon beton. Als je gewoon beton wilt laten storten kan je goedkoop en gemakkelijk online terecht bij Mollie Beton. Dit is tevens ook een dienst van Faber.

kruipruimte-opvullen

Wat is schuimbeton eigenlijk?

Voordat we het gaan hebben over de positieve effecten van schuimbeton als bodemafsluiter in de kruipruimte is het eerst belangrijk om te weten wat schuimbeton eigenlijk precies is. Schuimbeton is een materiaal dat voor het grootste gedeelte uit water bestaat. Het is een mengsel van cement, water en afzonderlijk geproduceerd schuim. Deze bijzondere combinatie van materialen leveren talloze voordelen op voor de gebruiker:

  • Schuimbeton is zeer licht
  • Schuimbeton is zeer duurzaam en beschikt over een enorm lange levensduur doordat het ongevoelig is voor rot of schimmels.
  • Schuimbeton is zelfnivellerend, dat zorgt ervoor dat de plaatsing zeer gemakkelijk en snel gaat.
  • Doordat schuimbeton vloeibaar is kunnen alle hoeken gemakkelijk bereikt worden.

Schuimbeton als bodemafsluiter

Als je schuimbeton wilt gebruiken om vocht te onttrekken uit een ruimte is het verstandig om hier een professioneel bedrijf voor in te schakelen. Ondanks dat het plaatsen van schuimbeton niet erg moeilijk is, vraagt het zeker om voldoende expertise. Zo voorkom je dat de vochtige plaatsen in je woning definitief afgesloten worden. Na de behandeling met schuimbeton zal je direct merken dat het vochtgehalte in de ruimte drastisch daalt. Hierdoor is de kruipruimte niet alleen droger, maar voorkom je ook nare luchtjes in huis, aantasting van de leidingen en ongemak door ongedierte en schimmelvorming. Doormiddel van schuimbeton zorg je er tevens ook voor dat de kruipruimte makkelijker te bereiken is. Zo blijven kabels en leidingen makkelijk bereikbaar.

Schuimbeton draagt bij aan een goede ventilatie in de kruipruimte

Wist je dat het voor een kruipruimte van essentieel belang is dat er gebruik gemaakt wordt van voldoende ventilatie? Dit is niet alleen nodig om de grond van de woning gezond te houden, maar ook om de leidingen intact te houden. Als je het vochtprobleem in de kruipruimte wilt oplossen wordt er vaak gebruik gemaakt van agressieve middelen. Dit zorgt er helaas heel snel voor dat de ventilatie er ook duidelijk op achteruit gaat. Door de speciale techniek die gebruikt wordt tijdens het plaatsen van schuimbeton is dit gelukkig verleden tijd. Met schuimbeton blijft er voldoende lucht over om te ventileren en zo worden vochtproblemen elders in huis voorkomen.

Schuimbeton: goed voor het milieu?

In een tijd waarin we continue opzoek zijn naar manieren om het milieu zo min mogelijk te belasten is het tevens belangrijk dat we ook een bodemafsluiter kunnen vinden die hieraan voldoet. Schuimbeton wordt grotendeels van water gemaakt, maar ook cement komt pas aan het proces. Van de winning van cement is algemeen bekend dat dit het milieu kan belasten. Daarom is het juist zo interessant dat aan het mengsel van schuimbeton vliegas wordt toegevoegd. Deze materialen zorgen ervoor dat het productieproces niet schadelijk is voor het milieu. Hierdoor is schuimbeton een zeer milieuvriendelijke oplossing als bodembedekker.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl