jaloezieën

Hoe je het beste jaloezieën kunt kiezen


Jaloezieën hebben, mits goed gekozen, veel voordelen ten opzichte van andere soorten raambekleding. Houten jaloezieën hebben bijvoorbeeld langdurige garanties en zijn vrijwel onderhoudsvrij. Hout is ook een van de meest betaalbare keuzes voor raambekleding. In tegenstelling tot jaloezieën van vinyl of PVC, hebben houten jaloezieën geen levensduur. Dit betekent dat je ze kunt kopen voor de hele levensduur van jouw raam en dat je je geen zorgen hoeft te maken dat ze voortijdig uit elkaar vallen.

Zijn er nadelen?

Houten jaloezieën hebben echter een aantal nadelen. Houten jaloezieën zijn doorgaans zwaarder dan andere soorten jaloezieën, dus als uw ramen groot zijn, wil je misschien kiezen voor rolgordijnen in plaats van houten jaloezieën. Ook gebruiken houten jaloezieën meer materiaal dan horizontale lamellen, en deze zwaardere materialen kunnen duurder zijn om te vervangen. Horizontale lamellen laten meer licht de kamer binnen doordat het licht vrijer kan passeren.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende verschillen tussen horizontale en rolgordijnen. Ze gebruiken bijvoorbeeld allebei touwtjes of koorden om de lamellen te bedienen, maar alleen rolgordijnen hebben een koordsysteem dat afneembaar is, terwijl bij sommige modellen jaloezieën koorden nodig zijn voor het bedienen van horizontale lamellen. Er zijn een aantal verschillende koordsystemen die op verticale lamellen werken. Je moet de instructies bekijken die bij uw jaloezieën worden geleverd om erachter te komen welke koorden met uw jaloezieën werken.

Verschil in stof

Een ander verschil tussen horizontale en verticale jaloezieën hun soorten stof. Stoffen verticale jaloezieën hebben twee zeer dunne stroken stof die aan de boven- en onderkant van elke jaloezie zijn genaaid. Deze stroken stof lopen parallel en vormen lussen die door de gaatjes aan beide zijden van de jaloezie worden getrokken. De bovenkant van de lus trekt weg van de onderkant van het gordijn. Deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen, en kunnen op maat gemaakt worden in veel verschillende maten en stoffen.

We hopen je geïnspireerd te hebben met deze blog, en dat je er misschien wel iets van hebt geleerd. Waar je uiteindelijk voor kiest is natuurlijk aan jou, onze taak is slechts informeren. Twijfel je over de keuze? laat je dan goed informeren bij de desbetreffende partij. Vraag ook van te voren een offerte aan, zo kun je verschillende partijen vergelijken. We wensen je veel succes met het maken van je keuze. Vergeet niet dat je zelf het beste weet wat bij jouw woning past, jij kent je eigen stijl het beste. Veel succes met de keuze!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl